Home [konkursi] Poziv za prijavljivanje za program “Prikupljanje sredstava iz lokalnih izvora”

Poziv za prijavljivanje za program “Prikupljanje sredstava iz lokalnih izvora”

33
0

 Balkanski fond za lokalne inicijative u saradnji sa VIA fondacijom iz Češke Republike raspisuje konkurs za prijavljivanje za program koji se odnosi na prenošenje iskustva o prikupljanju sredstava u lokalnim zajednicama.
Fokus programa
– Primetno je već nekoliko godina da se strani donatori polako, ali sigurno povlače iz Srbije i odlaze u neke druge delove sveta (npr. Irak, Avganistan, Belorusiju, Južnu Aziju, itd.)

To dovodi do suštinskog pitanja kako će se ubuduće organizacije izdržavati i finansirati svoje aktivnosti, ako se zna da je podrška klasičnih donatora preko 90% trenutnih izvora za većinu organizacija. U cilju rešavanja ovog pitanja program BCIF-a želi da inicira, podstakne i produbi postojeću saradnju NVO sa lokalnim izvorima finansiranja, pre svega sa preduzećima i kompanijama koje tu posluju, ali i sa samim gradjanima, individualnim davaocima.

Projektne ideje sa kojima se organizacije prijavljuju treba da se odnose na rešavanje postojećeg problema u lokalnoj zajednici i da obuhvate predlog aktivnosti, kao i način na koji će se prikupiti sredstva u lokalnoj sredini za te aktivnosti. Plan aktivnosti prikupljanja sredstava može uključivati npr. organizaciju različitih dobrotvornih događaja (koncerata, izložbi), prodaju proizvoda, rukotvorina, prikupljanje dobrotvornih priloga od pojedinaca i kompanija, slanje pisama, traženje sponzorstava, itd.

Oblast problema kojom će se organizacija baviti nije unapred određena, ali potrebno je da problem/pitanje bude rešiv na lokalnom nivou.

Program je zamišljen u nekoliko faza, a traje od septembra 2008. do novembra 2009. godine.

Zainteresovane organizacije treba da pošalju nacrt projektne ideje sa kojim bi konkurisali za program.

Više informacija o programu možete saznati iz: Poziva za prijavljivanje.

Formular za prijavljivanje možete preuzeti ovde.

Rok za prijavu:

Prijave i nacrti projektnih ideja organizacija se primaju do 19. septembra 2008. (do 17:00h) na e-mail adresu: \n zajednice@bcif.org

Izvor: http://www.bcif.org/