Još oko 1.000 slobodnih mesta na Univerzitetu u Kragujevcu

0
SHARE

 Na Univerzitet u Kragujevcu u prvom upisnom roku upisalo se više od 3.000 brucoša, dok je za septembarski rok ostalo više od 1.300 slobodnih mesta. Prema rezultatima prvog konkursnog roka, koji je završen juče, na 11 fakulteta ovog Univerziteta, ima oko 300 mesta za brucoše koji će studirati o trošku države.

Najviše slobodnih mesta ima na Agronomskom fakultetu u Čačku (84), Mašinskom fakultetu u Kragujevcu (75), dok na Prirodno matematičkom fakultetu i Tehničkom fakultetu u Čačku ima mesta za po 50 budućihbrucoša.

U septembarskom upisnom roku, na Univerzitetu u Kragujevcu moći će da se upiše oko 1.000 samofinansirajućih studenata. Na Pravnom fakultetu ima više od 300 slobodnih mesta, dok je na Ekonomskom fakultetu ostalo još oko 200 mesta.

Posle prvog konkursnog roka na Medicinskom fakultetu ima mesta samo na odseku za farmaciju i to za još 34 samofinansirajućih studenata. Na Pedagoškom fakultetu u Jagodini i Učiteljskom fakultetu u Užicu
nema slobodnih mesta.

Zbog velikog interesovanja, ti fakulteti upisivali su studente prema proširenim kvotama. Na Pedagoškom fakultetu je broj upisanih samofinansirajućih studenata dupliran u odnosu na prvobitno odobren broj mesta.

Izvor:RTV