Home [konkursi] Konkurs za najbolji medijski prilog o evrointegracijama

Konkurs za najbolji medijski prilog o evrointegracijama

42
0

 Direktor Kancelarije za evropske integracije Vlade Republike Srbije Tanja Miščević saopštila je da je ova kancelarija danas objavila konkurs za najbolji medijski prilog o procesu evropske integracije Srbije. Miščević je na konferenciji za novinare navela da je konkurs objavljen u saradnji sa Delegacijom Evropske komisije u Beogradu, Ambasadom Francuske i Erste bankom.

Ona je istakla da će nagrade za najbolje radove koji budu objavljeni u štampanim i elektronskim medijima u Srbiji od 1. januara do 1. novembra ove godine biti dodeljene u pet kategorija.

Prema njenim rečima, pobednici na konkursu za najbolji televizijski prilog, radijski prilog, novinski tekst, prilog u lokalnim medijima i prilog o malim i srednjim preduzećima otputovaće krajem godine u Pariz i Brisel, gde će imati priliku za susrete sa predstavnicima francuskih vlasti i evropskih institucija.

Šef Delegacije Evropske komisije u Srbiji Žozep Ljoveras ukazao je na značaj medija u procesu evropske integracije Srbije, kao i na ulogu koju oni imaju na svakodnevni život građana.

Ljoveras je naglasio da je proces evrointegracije veoma kompleksan, da ima mnogo prednosti, ali i svoju cenu, a jedna od teškoća sa kojom se novinari suočavaju jeste to što građanima treba na razumljiv način predstaviti brojne komplikovane teme, pri čemu je, pored ukazivanja na dobre strane, poželjan i kritički osvrt uz utemeljenu argumentaciju.

Izvršni direktor Erste banke Andrea Brbaklić saopštila je da će ova banka pobednicima obezbediti po 400 evra džeparca za troškove boravka u Parizu i Briselu.

Mala i srednja preduzeća jesu ključni faktor razvoja Srbije i mi ćemo se truditi da ovdašnjoj javnosti približimo sve ono što EU donosi za male i srednje preduzetnike, ukazala je Brbaklić i navela da će se ova banka baviti procesom evropskih integracija isključivo iz poslovnog ugla.

Priloge treba slati na adresu Kancelarija za evropske integracije, na čijoj se internet-adresi mogu pronaći i sve informacije o konkursu.

Izvor: Vlada Republike Srbije