Home [njuz] Nema indeksa za odsutne na prozivci

Nema indeksa za odsutne na prozivci

171
0

 Većina fakulteta objavila je konačne rezultate za upis brucoša, ali se budući studenti upozoravaju da nikako ne propuste prozivku jer im, u protivnom, položen prijemni ispit neće vredeti. Uprave fakulteta ističu da ovakva odluka nije ništa novo i da je jedino moguće rešenje kako bi se uspešno okončao upisni rok.

Dragiša Potić, menadžer Pravnog fakulteta, za Glas objašnjava da upis ne može trajati danima i da svi kandidati koji se upisuju moraju to da znaju.

– U holu fakulteta istaknuta je lista po danima, tako da su brucoši obavešteni kada treba da predaju dokumenta. Ukoliko se ne jave, to mesto je upražnjeno i lista se pomera. Ali, ako je neko opravdano sprečen i javi se na vreme, naravno da se taj student upisuje. Dešava se da srednjoškolci konkurišu na nekoliko mesta, pa ako nisu na budžetu, odustaju od upisa – kaže Potić.

Slična je situacija i na Elektrotehničkom fakultetu, s tim što su oni još rigorozniji jer za izostanak nema opravdanja. Jelica Protić, prodekan za nastavu ETF-a, ističe da prozivka kandidata nije nepoštena, već fer i korektna.

– Ukoliko bi se svako upisivao kad hoće, nastao bi haos. Upis traje tri dana i tačno je određeno po listama kada se brucoši prijavljuju. Prozivka počinje u 9 ujutru i kandidati moraju da se prijave, u protivnom neće moći da se upišu – objašnjava Protićeva.

Goran Samujlovski, sa Fakultetu bezbednosti, kaže da ovakav način upisa možda nije najbolji, ali je jedino moguće rešenje.

– Imali smo slučaj da je jedna devojčica pala u nesvest i nije se pojavila na prozivci, ali je narednog dana došla pre prozivke i upisana – zaključio Samujlovski.

Izvor:Glas