Home [konkursi] Okvir tela – Poziv za učešće u projektu

Okvir tela – Poziv za učešće u projektu

49
0

 Grupa "HAJDE DA…" zajedno sa umetnicima iz oblasti savremenog plesa, kao i sa udruženjima osoba sa invaliditetom/hendikepom, pokreće rad na jedinstvenom plesnom projektu. Naziv projekta "Okvir tela" je proistekao iz ideje da kroz kreativni pokret i umetničku igru preispitamo doživljaj svog tela. Projekat će obuhvatiti tri ciklusa kreativnih radionica u toku leta, na kojima ćemo zajedno istraživati savremene plesne forme i različite mogućnosti izražavanja putem pokreta i plesa. Ovaj rad ne postavlja kao zadatak učenje koreografije, već se ples kreira kroz proces rada. Savremeni teatar i ples nisu unapred predodređeni formama i elementima koji su zadati (kao što je to slučaj u standardnim plesovima ili u klasičnom baletu). Zato je rad na ovakvim projektima prostor za samootkrivanje, spoznaju sebe koliko i drugih učesnika, savladavanje sopstvenih granica i rušenje barijera koje nas ograničavaju. Jedini zadatak je iskrenost, predanost, upornost i ljubav prema svemu što se kreće, a govori!

Radionice su prevashodno namenjene igračima savremenog plesa i osobama sa invaliditetom. Nakon radionica, učesnici će zajedno sa koreografima, odlučiti ko će nastaviti rad na profesionalnoj plesnoj predstavi.

Termini radionica su:

• Radionice na kojima će učestvovati korisnici kolica, koreografi i igrači, održaće se od 14 – 21. jula. Prijavljivanje je do 11 jula.

Preuzmite:
upitnik za korisnike kolica >>
– dodatne informacije o projektu >>

• Radionice na kojima će učestvovati slepe i slabovide osobe, koreografi i igrači održaće se od 24 – 31. jula. Prijavljivanje je do 19. jula.

Preuzmite:
upitnik za slepe i slabovide osobe >>
dodatne informacije o projektu >>

• Radionice na kojima će učestvovati gluve i nagluve osobe, koreografi i igrači održaće se od 16 – 23. avgusta. Prijavljivanje je do 10. avgusta.

Preuzmite:
upitnik za gluve i nagluve osobe >>
dodatne informacije o projektu >>

Osobe koje žele da se prijave, mogu to da učine popunjavanjem Upitnika za učesnike/ce, koji ćete poslati na e-mail hajdeda@eunet.yu ili na adresu Knez Danilova 12, Beograd. Važno je da popunjena prijava za određenu grupu stignu do termina koji je naznačen gore. Broj učesnika na radionicama je ograničen!

Radionice će voditi Džizel Mejson (Gesel Mason, koreografkinja iz SAD), Boris Čakširan (ERGstatus plesni teatar, Srbija) i Sanja Krmanović-Tasić (DAH teatar, Srbija).

Predstava će biti premijerno izvedena do kraja godine, na sceni Beogradskog plesnog centra.
Već je zakazano i prvo gostovanje u Pozorištu "Paraćin".

Za sva pitanja u vezi sa radionicama i učestvovanja na projektu, možete se obratiti na broj telefona 011 3240 425