Home [njuz] Ni “letovanje u domu” nije jeftino

Ni “letovanje u domu” nije jeftino

76
0

 Do 1. jula svi studenti koji žive u studentskim domovima a žele da tokom leta ostanu u domovima treba da se prijave za boravak u domu preko leta, takozvanu recepciju, kaže za GL Goran Milovac, zadužen za odnose s javnošću u Studentskom centru "Novi Sad".

Studentski centar obavezan je da studentu omogući boravak u domu do 5. jula (uz potvrdu o obavezama i do 15. jula), a i posle 21. avgusta pa do useljavanja novih stanara, navode u toj ustanovi.

Studenti koji budu želeli da ostanu u domu leti plaćaće recepciju, koja za domove prve kategorije iznosi 6.542 dinara za period od 6. do 31. jula, dok će oni s produženim obavezama za period od 16. do 31. jula plaćati 4.026 dinara. Ko bude želeo da ostane u domu prve kategorije u avgustu, plaćaće recepciju od 5.032 dinara za period od 1. do 20. avgusta.

U domovima druge kategorije recepcija za period od 6. do 31. jula staje 6.106 dinara, za drugu polovinu jula plaća se 3.757, a za dvadeset prvih dana u avgustu 4.697 dinara.

Kad je reč o domovima treće kategorije, cena boravka je nešto niža. Za period od 6. do 31. jula recepcija staje 5.770, u drugoj polovina jula je 3.551 dinar, dok se avgustovska recepcija plaća 4.439 dinara. Studenti imaju obavezu da recepciju za jul plate do 15. jula, a za avgust do 10. avgusta.

U SC "Novi Sad" pozivaju sve zainteresovane akademce da se blagovremeno prijave za "letovanje u domu" kako bi se isplanirale sve pripreme i eventualni radovi u studentskim domovima.

– U svim studentskim domovima, u slučaju potrebe, obaviće se preraspodela smeštaja, što znači da jedan stanar ne može sam koristiti sobu u tzv. recepcionom periodu. Ta mera će se primeniti ako kapaciteti budu popunjeni studentima iz međunarodne razmene – navodi Milovac.

Studentski centar istakao je to obaveštenje na svim oglasnim tablama studentskih domova i restorana namenjenih ishrani akademaca.

Izvor:Gradjanski