Home [ muviz ] Bata Stojković otvara bulevar zvezda

Bata Stojković otvara bulevar zvezda

52
0

 Osvetljena staklena zvezda posvećena Danilu Bati Stojkoviću (1934-2002) biće postavljena ispred beogradskog bioskopa Balkan u petak uveče, na dan prve filmske projekcije u Beogradu 6. juna 1896.

"Želimo da to bude prva u našem budućem 'bulevaru zvezda', da odamo počast velikanima domaće kinematografije i pozovemo publiku da se vrati pravim vrednostima", rekao je juče na konferenciji za novinare reditelj Darko Bajić, pokretač ove akcije.

On je dodao da će se uz taj specifični znak zahvalnosti umetnicima organizovati podsećanje na njihove filmske karijere.

Tako će u Balkanu od 7. do 11. juna u terminima od 18 i od 20 h biti priređena mala retrospektiva filmova u kojima je Bata Stojković ostvario nezaboravne uloge.

Popodne će se smenjivati Izdajnik, Delije, Bubašinter, Kako sam sistematski uništen od idiota i Balkanski špijun, a svake večeri prikazivaće se apsolutni hit Ko to tamo peva, i to na novoj kopiji koja je za ovu priliku pozajmljena iz Slovenije.

Uz postavljanje zvezde biće priređen muzički program, a svečanost će prenositi TV Studio B.

"Nadamo se da će naša inicijativa za 'bulevar zvezda' zaživeti, da će se mnogi zainteresovati i da će se javno birati umetnik kojem će biti posvećena sledeća zvezda", rekao je Bajić.

Izvor:Popboks