Home [konkursi] Konkurs Doma omladine Beograda

Konkurs Doma omladine Beograda

34
0

 Galerija Doma omladine Beograda raspisala je konkurs za izlaganje u 2009. godini (44. sezona po redu). Konkurs će biti otvoren od 1. juna do 20. jula 2008. godine.Galerija Doma omladine je jedinstven galerijski prostor koji je u kulturnom životu Beograda prisutan već duže od četiri decenije.

Ona je u kontinuitetu, veoma istrajno (o čemu svedoči broj od preko šest stotina izložbi) pratila sve procese i promene u tokovima umetnosti. Ali, Galerija DOB-a nije samo izložbeni nego i multifunkcionalni prostor namenjen za radionice, predavanja i projekcije.
Otvorena je kako za sve inventivne primene klasičnih tehnologija tako i za inovativne tehnološke prakse, kako u okviru jednog medija, tako i u okviru multimedijalnih projekata.

Pored izlagačke delatnosti u Galeriji DOB-a odvijaju se i razni drugi programi, otvaraju se diskusije sa mladim umetnicima o njihovom radu, odnosu i ulozi savremene umetnosti u društvenom kontekstu, medijima, sistemu tržišta, galerijama. Kroz razne forme razgovora o umetnosti i javno vođenje kroz izložbu, Galerija prerasta u dinamičan prostor produkcije i recepcije savremene umetnosti. Dugogodišnja izlagačka praksa pokazala je da, po svojim dimenzijama (koje se mogu videti na priloženom tlocrtu), ova galerija u dobroj meri odgovara zahtevima koje pred organizatora postavlja jedna samostalna izložba.

Poželjno je da prijave budu u elektronskom formatu, a e-mail adresa Galerije DOB-a je: galerija@domomladine.org.

Učesnici na konkursu treba da u naslovu e-maila navedu svoje ime i prezime i naziv izložbe/projekta sa kojim konkurišu.

Prijava u elektronskoj formi treba da sadrži: 1.Tekstualni fajl (word doc., rft ili open office) sa osnovnim podacima o izlagaču (ime i prezime, adresa, kontakt telefon), biografijom i kratkom informacijom o dosadašnjem radu (najviše 2000 karaktera računajući i razmake).

Prezentaciju radova, opis njihove postavke i tehničku specifikaciju (najviše 3000 karaktera). Vizuelna prezentacija radova podrazumeva: reprodukcije slika, crteža, skica projekata, instalacije, kadrove iz videa…, i to do 10 reprodukcija sa naslovom, tehnikom, trajanjem i godinom nastanka, i linkove na dodatne zvučne, video i internet prezentacije. Poželjno je da fajl prezentacije bude u PDF formatu koji ne bi trebalo da prelazi 800kb.

Da bi ste napravili PDF dokument veličine do 800kb važno je da vaš vizuelni materijal ima sledeće karakteristike: format – JPG, 1024 x 768 pixela (ili duža strana 1024 pxl), rezolucija – 72 dpi, image options: file size – 5 medium. Naziv PDF dokumenta treba da bude ''ime_prezime umetnika/ce.pdf'' (npr. petra_petrovic.pdf).

Predlog dodatnih programa (ukoliko ih planirate) tokom trajanja vaše izložbe – u vidu razgovora o izloženim radovima, javnog vođenja kroz izložbu – može da sadrži najviše 3000 karaktera.

U slučaju da učesnik na konkursu nije u mogućnosti da prijavu na konkurs uputi u elektronskoj formi, konkursni materijal može uputiti poštom na adresu: Dom omladine Beograda, Makedonska 22/IV, sa naznakom: ZA KONKURS GALERIJE, ili doneti lično u redakciju DOB-a, Makedonska 22, IV sprat, svakog radnog dana od 9:00 do 17:00 časova.

Savet Galerije DOB-a će dodeliti 20 termina za samostalne izložbe/projekte i 4 termina za kustoske izložbe/projekte (od kojih će jedna biti tradicionalna Izložba crteža i skulptura malog formata studenata Fakulteta likovnih umetnosti).

Za sve dodatne informacije zaineresovani mogu pozvati Vladana Jeremića, urednika likovnog programa, na telefon 011/ 3225-453, ili putem e-mail adrese: vladan.jeremic@domomladine.org.

Rezultati konkursa biće saopšteni do 15. avgusta 2008. godine.

Učesnici na konkursu mogu preuzeti konkursne materijale od trenutka objavljivanja rezultata, a najkasnije do 15. septembra 2008. godine. Nakon tog roka Galerija DOB-a ne preuzima odgovornost za te materijale.

Izvor:B92