Home [stipendije] Međunarodna parlamentarna stipendija

Međunarodna parlamentarna stipendija

53
0

 Mladi, visokoobrazovani i politički zainteresovani državljani Srbije u prilici su da konkurišu za dobijanje Međunarodne parlamentarne stipendije (IPS), koja omogućuje petomesečnu praksu u parlamentu Nemačke. Ovaj program Bundestag realizuje u saradnji s Humboltovim, Slobodnim i Tehničkim univerzitetom u Berlinu,

a mladim ljudima pruža se mogućnost da u toku petnaestonedeljnog angažmana kod nekog od poslanika upoznaju nemački parlamentarni sistem i politički proces donošenja odluka, kao i da steknu praktična iskustva u oblasti parlamentarnog rada.
Stipendija IPS namenjena je osobama oba pola koje žele da aktivno i odgovorno učestvuju u kreiranju demokratske budućnosti svoje zemlje.

Za stipendiju mogu konkurisati državljani Srbije, ne stariji od 30 godina, sa završenim fakultetom i vrlo dobrim poznavanjem nemačkog jezika. Prijave se šalju do 31. maja ambasadi Nemačke u Beogradu, a dodatne informacije mogu se dobiti na telefon 011/306-4300 ili mejlom: info-@belgrad.diplo.de. Od prijavljenih kandidata stipendiste će odabrati nezavisna izborna komisija Bundestaga. Stipendisti dobijaju 450 evra mesečno, besplatan smeštaj i plaćene putne i troškove osiguranja.

Izvor:Dnevnik