Home [njuz] Nagrade Siemensa za elektronske prezentacije

Nagrade Siemensa za elektronske prezentacije

56
0

 Nemački proizvođač elektronskih uređaja Siemens dodelio nagrade timovima beogradskih osnovaca i srednjoškolaca koji su pobedili na konkursu za najbolju multimedijalnu prezentaciju na temu Beograd 2020.
Pobednički timovi, Izaslanici budućnosti Osnovne škole Diša Đurđević i Lolabojz srednje Tehničke škole, nagrađeni su trodnevnim nagradnim putovanjem u Beč, a njihove škole dobile su po ček na 1.200 evra.

Drugoplasirani i trećeplasirani timovi iz kategorija starijih osnovaca i mlađih srednoškolaca dobili su Siemensove bezične telefone, škole drugoplasranih po 1.000 evra, a škole trećeplasiranih po 800 evra.

Na konkurs Stvorite budućnost radove je poslalo 80 timova, koje su činili učenici i jedan mentora.

Gradski sekretar za obrazovanje Vladimir Todić rekao je na dodeli nagrada u Skupštini Beograda da će Sekretarijat i u narednim godinama sarađivati sa Simensom i drugim zainteresovanim kompanijama na organizovanju podsticajnih takmičenja za školarce.

Predstavnik Siemensovog sektora za industriju Vanja Duboka kaže da je tema konkursa za njega bila teška, ali da su učesnici našli način da "zaplivaju" kroz nju. Duboka je rekao da Simens već 120 godina učestvuje u kreiranju modernog Beograda. Simens je, dodao je on, 1898. postavio rasvetu u Narodno pozorište, a 1920. za Beograd proizveo tramvaje.

Izvor:EMG portal