Home [ muviz ] Održana svetska premijera filma “Seks i grad”

Održana svetska premijera filma “Seks i grad”

80
0

 Četiri godine nakon završetka čuvene HBO serije, “Seks i grad” je konačno stigao na veliko platno. Svetska premijera filma održana je sinoć, 12. maja u Londonu gde su na Leicester skveru prošetale glavne junakinje filma Sarah Jessica Parker, Kim Cattrall, Kristin Davis i Cynthia Nixon.

Iako je informacija da će svetska premijera filma biti održana u Londonu, a ne u New Yorku u kome se dešava radnja i serije i filma, izazvala veliko nezadovoljstvo u Americi, glavnim glumicama to nije smetalo. U izjavi za BBC Sarah Jessica Parker rekla je da su došle na mesto gde su im ‘gazde’ rekle da idu ali da su srećne što je premijera u Londonu. Kim Cattrall, koja u seriji tumači Samantu, nada se nastavku filma iako je producent serije trenutno odbio da odgovori hoće li biti nastavka. Chris Noth, koji u filmu reprizira ulogu ‘Zverke’ nije bio prisutan na londonskoj premijeri filma. Posle Londona film će biti prikazan u Berlinu 15. maja da bi konačno doživeo i američku premijeru u New Yorku 27. maja.  

Seks i grad u domaće bioskope stiže 12. juna i obećava odgovore na sva zaostala pitanja – hoće li Keri i Zverka konačno stati na ludi kamen? Može li Samanta zaista biti zadovoljna sa samo jednim muškarcem? Hoće li Šarlot ikada zatrudneti? Mogu li Miranda i Stiv zaista živeti srećno?

Keri Bredšo (Sara Džesika Parker), uspešan pisac i svačija omiljena modna ikona se vratila, njena dosetljivost je netaknuta i oštrija nego ikada, dok nastavlja da nas vodi kroz svoju sopstvenu priču o seksu, ljubavi i usamljenoj ženi opsednutoj modom u Njujorku. Seks i grad nalazi Keri, Samantu (Kim Katral), Šarlot (Kristin Dejvis), i Mirandu (Sintija Nikson) četiri godine nakon završetka hit televizijske serije stanice HBO, dok prijateljice nastavljaju da žongliraju poslove i veze dok se snalaze u roditeljstvu, braku i nekretninama Menhetna.

Kris Not ponavlja svoju prepoznatljivu ulogu Kerinog zgodnog, ali i neuhvatljivog Gospodina Zverke; Dejvid Ajgenberg kao Mirandin trezveni muž Stiv Brejdi; Evan Hendler kao Hari, Šarlotin verni i posvećeni muž; i Džejson Luis kao Smit Džerod, glumac, Samantin klijent i verni ljubavnik.

Glume i Kendis Bergen kao Inid Frik, urednica časopisa Vogue i Kerina mlada i neiskusna, ali ipak željna saznanja, asistentkinja Luiz, lik nov u Njujorku i prvi put predstavljen u ovom filmu. Tu su ponovo i Mario Kantone kao Entoni Marentino, Šarlotin planer venčanja, i Vili Garson kao Kerin sjajni drug Stenford Bleč.

Majkl Patrik King, dugogodišnji izvršni producent, scenarista i reditelj serije, napisao je scenario i režirao ovaj film. Producenti su Majkl Patrik King, Sara Džesika Parker, Džon Melfi i Deren Star, koji je tvorac serije zasnovane na poluautobiografskim kolumnama koje je pisala Kendis Bušnel za list New York Observer.

Izvor:Kontra magazin