Home [ muviz ] Kusturica & Maradona zajedno u Kanu

Kusturica & Maradona zajedno u Kanu

43
0

 Dokumentarni film Emira Kusturice o Dijegu Maradoni biće premijerno prikazan na ovogodišnjem 61. filmskom festivalu u Kanu koji se održava od 14. do 25. maja.Kako je danas saopštio direktor festivala Thierry Fremaux, dugo očekivani Kusturičin dokumentarac Maradona biće prikazan van konkurencije.

Prema informacijama sa Wikipedije, Kusturica je snimanje dokumentarca o Dijegu Armandu Maradoni započeo marta 2005. Buenos Airesu.

Još sredinom 2003. godine, na filmskom festivalu u Monte Karlu, Kusturica je najavio snimanje ovog filma, a po izričitoj želji samog fudbalskog asa.

Prva klapa filma pala je na stadionu Bombonjera u Buenos Airesu, na proslavi stogodišnjice FK Boka kada je Maradona sa bakljom u ruci trčao počasni krug.

Snimanje je nastavljeno u porodičnom krugu, na proslavi 18. rođendana ćerke ove fudbalske legende.

Filmska ekipa je za ove tri godine posetila Italiju, Kubu, Argentinu…, odnosno sve one gradove u kojima je Maradona živeo ili boravio, a tim povodom on je pre dve godine posetio i Beograd.

Najavljeno je da će se u filmu naći muzika Manu Chaoa.

 {YouTubeVideo id=tt4P_iAjA_A}

Inače, Kusturica je sa No Smoking Orchestrom pre par dana, na poziv predsednika Venecuele Huga Cháveza, gostovao u Karakasu na proslavi Dana državnosti Venecuele.

Izvor:Popboks