Home [njuz] Do strane diplome iz učionice u Srbiji

Do strane diplome iz učionice u Srbiji

59
0

 Na Njujorškom univerzitetu u Beogradu studenti mogu da završe master studije po programu prestižnih stranih univerziteta…
Diplomirani studenti koji iz bilo kog razloga ne mogu ili ne žele da na poslediplomsko usavršavanje idu u inostranstvo, mogu i u Beogradu da steknu diplomu mastera nekog od vodećih inostranih fakulteta.

Na Njujorškom univerzitetu u Beogradu, koji se nalazi na Senjaku, već dve godine studenti po nastavnom programu prestižnih američkih, britanskih i švajcarskih univerziteta završavaju MBA studije (Master of Business Administration). Cena ovog programa je 10.990 evra.
Osnovni uslov je da polaznici imaju diplomu osnovnih studija, ali i da imaju određeno radno iskustvo. Produženi upis druge generacije traje do 10. maja, dok će u septembru početi upis treće generacije. Predavanja se organizuju u grupama ne većim od 25 polaznika.
– Završetkom MBA studija na našem kampusu u Beogradu studenti dobijaju diplomu kao da su završili naš matični univerzitet u Americi, Švajcarskoj ili Britaniji – objašnjava za „24 sata” Miona Badžević, organizaciona direktorka Njujorškog univerziteta u Beogradu, uz napomenu da se diploma u Srbiji i svetu tretira kao bilo koja diploma stranih fakulteta.
Predavači su stručnjaci iz inostranstva, koji pored akademskog znanja moraju da imaju i odgovarajuće radno iskustvo. Predavanja se održavaju isključivo na engleskom jeziku. Beogradski kampus pruža znanja iz oblasti marketinga, bankarstva i informacionih sistema, ali se planiraju još dve oblasti – menadžment u zdravstvu i računarstvo.
Program se sastoji od osam obaveznih predmeta i četiri specijalistička, kao i završnog rada koji se najčešće radi tri do šest meseci u saradnji s izabranim profesorom mentorom.
– Naši polaznici su najčešće mladi između 30 i 35 godina s radnim iskustvom. U prošloj selekciji, oko 60 odsto polaznika je činio direktorski kadar, dok u ovoj imamo čak 80 odsto polaznika koji su na direktorskim pozicijama – kaže Miona Badžević.
Predavanja se zbog toga održavaju petkom, subotom i nedeljom i potpuno su usklađena s potrebama polaznika. 

Izvor:24 sata