Home [njuz] Studenti Šumarskog fakulteta „osvojili” milanski Sajam

Studenti Šumarskog fakulteta „osvojili” milanski Sajam

45
0

 Lepe vesti stižu iz Milana gde se danas završava prestižna Nedelja dizajna nameštaja, koja okuplja najpoznatije dizajnere i mlade talente iz celog sveta. Radovi studenata beogradskog Šumarskog fakulteta izazvali su najveće interesovanje, a štand Srbije koji dnevno poseti oko 700 ljudi, bio je najposećeniji na ovom sajmu, koji je rezervisan za nastup odabranih mladih talenata.

Oduševljenim posetiocima su naši, mnogo puta nagrađivani studenti, prikazali dizajnirane police, paravane, stolove, hoklice, komode, čiviluke, klupice, panoe.
– Nastup studenata Šumarskog fakulteta pleni pažnju neverovatnog broja posetilaca, čije su reakcije iznad svih očekivanja. Stupili smo u kontakt s velikim brojem zainteresovanih kompanija, a na desetine fakulteta žele da pokrenu razmenu studenata s ovako kvalitetnom školom kao što je naša – kaže za „24 sata” Jelena Matić, profesorka Šumarskog fakulteta.
Naši studenti su u konkurenciji mladih dizajnera iz celog sveta izabrani da izlažu na milanskom Sajmu, na kojem se samo najboljima pruža ta prilika. Odlazak studenata u Milano pomogli su USAID, Ministarstvo za nauku i tehnologiju, Forma Ideale i mnogi drugi.

Izvor:24 sata