Home Dešavanja Bežična fiksna telefonija u Obrenovcu

Bežična fiksna telefonija u Obrenovcu

61
0

 OBRENOVAC – Preduzeće Telekom Srbija počelo je da primenjuje bežičnu fiksnu telefoniju i po prvi put u Srbiji je tu vrstu priključka dobilo 340 domaćinstava.Iz Telekoma je najavljeno da će u narednih dve-tri nedelje priključak dobiti oko tri hiljade korisnika. Predsednik Skupštine akcionara Telekoma i predsednik Upravnog odbora PTT Srbija Dragoslav Šumarac kaže da je reč o najsavremenijoj CDMA tehnologiji fiksne telefonije, kojom su korisnici povezani sa centralom.

Nova tehnologija omogućava da se telefonski aparat u domaćinstvu bežično poveže sa centralom, bez polaganja kablova u zemlju, objasnio je Šumarac i dodao da je cena impulsa ista kao i za standardne korisnike fiksne telefonije.

Radi se o eksperimentalnom projektu, prema tehnologiji koja je namenjena prvenstveno seoskim sredinama gde nije moguće ili nije isplativo polaganje telefonskih kablova.

"Tu uvek ima problema jer neko uvek ne da da se ide 'kroz njegovu njivu'. Sada može da se dobije bežični telefon po ceni od 11.800 dinara i to na tri rate", kazao je Šumarac i dodao da će posredstvom nove tehnologije stanovnici zabačenih sela moći da koriste i brzi Internet.

Izvor:RTV