Home [njuz] Novi album Disciplin A Kitschme

Novi album Disciplin A Kitschme

113
0

dakstudiokojaDisciplin A Kitschme privodi kraju snimanje novog albuma i najavljuje izlazak istog tokom maja 2007.
CD će se pojaviti u izdanju PGP RTS, a sniman je u "Concept Film" studiju u Košutnjaku (nekadašnji prostori Avala Filma).

"Odabrali smo ovaj studio najviše zbog još uvek netaknutog okruženja u kome se on nalazi, to je ta šuma u kojoj je prijatno razbistriti glavu i nahraniti pluća, a takođe i zbog ljudi koji rade u studiju: snimatelj je Aleksandra Stojanović-Sandra, s kojom sam kao producent sarađivao i na pločama Bo, Sile, Popečitelja, Partibrejkersa, tu je i legendarni Cvele (snimatelj u studiju Enca Lesića u osamdesetim, inače Bajagin basista ), tako da je atmosfera na usnimavanju bila perfektna.
Na albumu će se, zasada, nalaziti 10 snimaka, tj. 9 skip-next mogućnosti. Međutim, moguće je da se i to promeni, pošto za koji dan počinjemo sa finalnim mixovanjem snimaka, što smatram vrlo kreativnim trenutkom, kad će se verovatno iskristalisati i definitivni naziv albuma.
Kao nešto što određuje zvuk novog albuma Discipline, ponovo bih upotrebio termin funk-tužbalice, uz dosta primarne rock buke, sa dodatkom vokalnog trance-blues plemena, u kome su, osim bubnjara Buce, pevačice Manje i mene, još i Vlaca (gitarista Sile, Lira Vege, ujedno i Manjin brat) i Banana (gitarista El.Org). Nastavljeno je putanjom Političara+Virusa (koja se takođe nalazi na albumu), puno groovey-kotrljanja uz dosta višeglasja, na maternjem jeziku.
Koncertne aktivnosti se nastavljaju u maju, kada idemo za Sloveniju, gde DAK nije svirao od 2001, 17.maja je Ljubljana, Cvetličarna (Media Park), dan posle najverovatnije smo u Kopru, (MKC kod M.Brecelja), možda tu još neki gradić skockamo, potom dolaze razni festivali, sa čijim organizatorima još uvek pregovaramo ;-]."
Izvor:
popboks