Home [treninzi] Akademija za barmene otkriva tajne spremanja koktela i kafe

Akademija za barmene otkriva tajne spremanja koktela i kafe

98
0

 Osnovni košta 400 evra, kao i kurs flertendinga, a obuka za bariste 200 evra. Prijava za Akademiju može se pronaći na sajtu Akademije…„Belgrade Bartending Academy” danas otvara vrata onima koji žele da od iskusnih bartendera nauče tajne spremanja koktela i kafe. Polaznici će, između ostalog, izučavati i veštinu flertendinga – akrobacija koje uvek privlače pažnju posetilaca barova.

Kursevi u Akademiji traju tri nedelje, a obuke će biti organizovane svakog meseca do kraja godine, osim u avgustu. Studenti će moći da biraju između tri kursa – osnovnog, flertending kursa i kursa barista. Osnovni košta 400 evra, kao i kurs flertendinga, a obuka za bariste 200 evra. Prijava za Akademiju može se pronaći na sajtu Akademije.
– Cilj je da osposobimo ljude za rad u baru i podignemo uslugu na viši nivo. U Beogradu je registrovano nekoliko hiljada ugostiteljskih objekata, ali broj profesionalnih bartendera je nizak – kaže za „24 sata” Andrija Ristić, generalni menadžer Akademije.
Umetnost je napraviti savršen koktel s izbalansiranim ukusom, ujednačenim sastojcima, pitak. Treba znati i kako ga poslužiti, ukrasiti.
– U svetu je profesija bartendera izuzetno cenjena – naglašava Ristić.
Ristić kaže da je profesionalni bartender nezamenjiv, jer prijatna, opuštena atmosfera, profesionalna usluga i uživanje u posluženom piću u velikoj meri zavise od njega.
Studenti će u Akademiji naučiti i veštinu pripremanja kafe, kao i šta je potrebno da espreso i tradicionalni kapućino savršeno izgledaju.
– Naučićemo studente kako da pronađu posao, zarade, prezentuju i usavrše znanje koje su stekli. Organizovaćemo i seminare na koje će dolaziti i predavači iz inostranstva, kao i kreativne radionice. Najboljim studentima, Akademija će pomoći i posredovati prilikom zapošljavanja – napominje Ristić.

Besplatan kurs za čitaoca „24 sata”
„Belgrade Bartending Academy” će jednom čitaocu „24 sata”, koji se danas u 13 sati prvi javi na broj telefona 333-4-694 i tačno odgovori na postavljeno pitanje, pokloniti pohađanje osnovnog kursa – „bartending international level 1”.

Izvor:24 sata