Home [njuz] Grad obezbedio 2,31 milion za školovanje talentovane dece

Grad obezbedio 2,31 milion za školovanje talentovane dece

48
0

 Gradonačelnica Novog Sada Maja Gojković i Humanitarni fond „Privrednik” potpisali su juče Ugovor o saradnji u obezbeđivanju uslova za pomoć u školovanju darovitih učenika srednjih škola i studenata.Cilj zaključivanja ugovora je da se unapredi dosadašnja saradnja između Humanitarnog fonda „Privrednik”

i Novog Sada i da se obezbede materijalni uslovi kojima će se podsticati daroviti učenici srednjih škola i studenti, posebno slabijeg materijalnog stanja, da postižu najbolje rezultate u školovanju i studiranju.
Kako se navodi u saopštenju iz kabineta gradonačelnice, Odlukom o budžetu grada za 2008. godinu obezbeđena su sredstva za finansiranje projekta Fonda „Pomaganje u školovanju i obrazovanju talentovane dece i omladine za 35 pitomaca iz Novog Sada, iz socijalno ugroženih porodica” u iznosu od 2,31 milion dinara. Ugovorom je precizirano da, pored materijalnih sredstava, grad može da omogući Fondu i korišćenje gradskih prostora za održavanje manifestacija, svečanosti, priredbi, koncerata, izložbi na kojima se prezentuju uspesi i dostignuća pitomaca i štićenika. Pored toga, ovim ugovorom predviđeno je da grad Novi Sad obezbedi i korišćenje prevoznih sredstava za kolektivni prevoz pitomaca i štićenika.

Izvor:24 sata