Home [njuz] Akademski popusti

Akademski popusti

50
0

 Pećinci – Predsednik opštine Pećinci dr Nikola Pavković potpisao je sa biznismenom iz Čikaga Slobodanom Pavlovićem i profesorkom Northern Illinois University Nensi Ruso trojni partnerski protokol o saradnji na izgradnji univerzitetskog kampusa u Pećincima.

Ideja o izgradnji univerzitetskog kampusa u Pećincima po uzoru na američke, začela se pre godinu i po dana kada su se upoznali predsednik opštine Pećinci dr Nikola Pavković i Slobodan Pavlović, koji više od trideset godina sa suprugom živi i radi u Čikagu. Ovaj bračni par pre dvadesetak godina počeo je da pomaže otadžbini, pa su osnovali "Slobomir P Univerzitet" u Republici Srpskoj sa dva kampusa u Slobomiru i Doboju.
Po ovom sporazumu, opština Pećinci će obezbediti zemljište i infrastrukturu, Pavlović će izgraditi objekte, a Northern University je zadužen za program, nastavno osoblje i sticanje prestižnih diploma kod nas i u svetu. Prema navodima Slobodana Pavlovića, izgradnjom modernog univerzitetskog kampusa Pećinci će postati univerzitetski grad gde će se školovati ne samo studenti iz naše i okolnih zemalja, nego i iz celog sveta.
– Moj cilj je da se naši ljudi koji su otišli iz zemlje vrate i da konačno Srbija izađe u svet. Izgradnja ovog kampusa je stoga veoma bitna, jer će u njemu naši studenti dobijati takva znanja da će moći sami sebe da predstavljaju u svetu. Sem toga, izgradnjom ovog kampusa zaposlićemo i mnoge naše ljude – rekao je Pavlović i dodao da će on od Pećinaca stvoriti lep univerzitetski grad.
Jova Todorović, rektor "Slobomir P Univerziteta", rekao je da je ovo lepa prilika da se naši studenti obrazuju kao i studenti u SAD, posebno u oblasti menadžmenta i informacionih tehnologija.
Univerzitetski kampus u Pećincima zamišljen je na 96 hektara zemlje uz autoput Beograd – Zagreb s bogatim sadržajima koji će predstavljati zaokruženu celinu. Imaće otvorene i zatvorene bazene na 15 hektara, sportski centar na 12 hektara, studentske apartmane kapaciteta 100 mesta, hotel poluotvorenog tipa sa 400 ležaja i 2.000 kvadrata ugostiteljskih prostora, univerzitetski deo s nastavnim sadržajima od 30.000 kvadrata i studentski kulturni centar površine 20.000 kvadrata, kao i park koji će zauzimati 12 hektara.

Izvor:Infostud