Home [njuz] Studenti za brucoše prave virtuelni vodič

Studenti za brucoše prave virtuelni vodič

33
0

 Šestoro mladih i ambicioznih ljudi: Nikola, Sveta, Jelena, Anes, Boris i Aleksandra vredno su četiri meseca radili na ovom projektu, s malo sredstava, a i danas im je novac veliki problem. Zapravo, jedina instutucija koja im je izašla u susret, Sekretarijat je za sport i omladinu.

– Reč je o CD-u koji ćemo deliti maturantima u svim srednjim školama u Novom Sadu, ali i Subotici i Zrenjaninu, kako bi dobili što jasnije informacije o studiranju. Osim toga, obuhvatili smo i sve novosadske institucije, kao i muzeje, pozorišta, zdravstvene ustanove, kako bi im prvi dani boravka u nepoznatom gradu bili što ugodniji – kaže Anes Ćemam, idejni tvorac projekta.
Studentska unija će u saradnji s Unijom učeničkih parlamenata besplatne kompakt-diskove početi uskoro da deli maturantima, a ubrzo će i postaviti sajt www.virtualnivodic.com, koji će biti dostupan za sve, a ne samo za brucoše. Ćemam ističe da će sajt biti i na engleskom jeziku, tako da će moći da ga posećuju i strani studenti, ali i ostali turisti koji dolaze u Novi Sad.
Na sajtu će biti predstavljen Novosadski univerzitet, sa svim fakultetima, kao i Studentski centar s domovima i menzama, Zavod za zdravstvenu zaštitu studenata, sve u vezi sa sportom i klubovima u Novom Sadu, kao i kulturno-umetnička društva, škole za strane jezike, Američki kutak, muzeji, kafići, pozorišta, bioskopi… Osim toga, moći će se naći sve informacije o kreditima i stipendijama, a jedan deo biće posvećen Bolonjskoj konvenciji.
Sajt, ali i CD, razlikovaće se od sličnih linkova, jer je, kako kažu ovi studenti, jezik prilagođen mladima, sve informacije napisane su slengom, urbanim stilom govora, kako bi se mladi ljudi što više i bolje animirali.

Izvor:24 sata