Home [ knjige/tribine ] Marčelo objavio svoj prvi roman

Marčelo objavio svoj prvi roman

48
0

 Marko Šelić, poznatiji kao rep muzičar Marčelo, je posle dužeg vremena najave konačno i završio svoj prvi roman "Zajedno sami", koji se ovih dana stidljivo pojavio u srpskim knjižarama u izdanju novosadske kuće Vegamedia. Marčelo je redovni kolumnista i novinar mesečnika "Huper" i dnevne "Politike", kao i student srpskog jezika i književnosti. U martu prošle godine ga je Udruženje izdavača i knjižara Vojvodine imenovalo ambasadorom knjige i čitanja.

Ovo je prvo delo koje potpisuje svojim punim imenom, jer za sve one koje u Marku Šeliću budu tražili Marčela, posao će biti zaludan. Za one koji su spremni za otkrivanje, sledi čudesna avantura.

Rečima našeg poznatog pripovedača i književnog kritičara Mihajla Pantića:

"Roman Zajedno sami Marka Šelića na poseban način, duhovito ispričanom pričom, obnavlja prastaru misao da čovek, bio kralj ili prosjak, do istine o sopstvenom životu dolazi na međi svetova, u času prelaska na onu stranu… Marko Šelić nam svoju verziju povesti o Raju i Paklu pripoveda nepretenciozno, maštovito, i upravo stoga njegova groteska, njegova iščašena, crnohumorna vizuelizacija pejzaža onostranosti, tragom srodnih pokušaja, deluje uverljivo… Zajedno sami je neobična knjiga, napisana nasuprot mnogim pragmatičnim očekivanjima koja se danas postavljaju pred svakog ko želi da piše prozu."

Satkan od 25 poglavlja na 180 strana, roman "Zajedno sami" se trenutno može naći u bolje snabdevenim beogradskim i novosadskim knjižarama, kao i preko internet strane izdavača: www.vegamedia.co.yu.

Marčelov treći studijski album, pod radnim nazivom "Treća strana medalje", je u procesu snimanja i njegov izlazak se planira sredinom maja ove godine za izdavačku kuća Multimedia.