Home [njuz] Mirjana Karanović zbog fotoreportera prekinula predstavu

Mirjana Karanović zbog fotoreportera prekinula predstavu

148
0

 Na premijeri predstave Fedrina ljubav Sare Kejn u JDP-u, u režiji Ive Milošević, u ponedeljak, 18. februara, došlo je do incidenta.Sa scene, na kojoj je stajala obnaženih grudi, Mirjana Karanović je rekla fotoreporterima da napuste salu („slikali ste ono što ste hteli“), inače će prekinuti predstavu.

Usledio je aplauz; fotoreporteri (koji u prvi mah nisu shvatili da se glumica njima obraća), mirno su izašli.

Mirjana Karanović dva dana kasnije za Blic kaže da je tako morala da uradi i to smatra odbranom dostojanstva.

„Trpela sam 40 minuta zvuk škljocanja fotoaparata, što strašno smeta, ali kad je škljocanje postalo glasnije od glumaca, prekinula sam predstavu. Svugde je poznato pravilo da je fotografisanje dozvoljeno u prvih nekoliko minuta. Doživela sam to kao nasilje. I branila ono što je do mene. Nema se tu šta više reći sem da smo i u trula komunistička vremena imali i poštovali neke kodekse, a danas u ime neke demokratije izgubili mir i lepo ponašanje“, kaže poznata glumica.

Pozorišni kritičar Željko Jovanović kaže da je Mira Karanović reagovala u skladu sa Mirom Karanović, po onome što ona jeste i što se o njoj zna. „Škljocanje fotoaparata bilo je toliko napadno da je ugrozilo predstavu. Svoj deo odgovornosti snosi, naravno, i pozorište koje nije posle par minuta izvelo fotoreportere.“

Reditelj Gorčin Stojanović smatra da to nije gest Mirjane Karanović, već gest osobe koja pokušava da zaštiti svoju profesiju.

„To nije gest nego vapaj. Vapaj protiv torture medijskog terora. Stvar koju je često radio Danilo – Bata Stojković i za mnogo manje narušavanje umetničkog čina nego što je 40-minutno škljocanje koje u datom trenutku kulminira.“

Izvor:Popboks