Home [ muviz ] Dodeljene nagrade Berlinala

Dodeljene nagrade Berlinala

15
0

 Brazilski film ''Tropa De Elita" (Elitna jedinica) dobio je glavnu nagradu, Zlatnog medveda, na upravo završenom 58. filmskom festivalu u Berlinu. Britanska glumica Sally Hawkins nagrađena je kao najbolja glumica festivala za ulogu u filmu ‘Happy-Go-Lucky’ dok je iranski glumca Reza Naji nagrađen za ulogu u filmu ‘The Song of Sparrows’. Paul Thomas Anderson dobio je Srebrnog medveda za najbolju režiju za film ‘Biće Krvi’.

Grand Prix festivala dobio je Erroll Morris za film ‘Standard Operating Procedure’. Gitarista sastava Radiohead, Johnny Greenwood, dobio je Srebrbog medveda za umetnički doprinos za muziku koju je uradio za film ‘Biće krvi’. Nagradu za scenario dobio je Wang Xiaoshuai za film ‘In Love We Trust’.

Berlinski filmski festival otvoren je 7. februara premijerom filma ‘Shine A Light’, koji je kultni reditelj Martin Scorsese snimio o sastavu The Rolling Stones. Na festivalu je prikazan i prvi dugometražni igrani film Stefana Arsenijevića, pod nazivom "Ljubav i drugi zločini. Film, u kome glavne uloge tumače Anica Dobra, Vuk Kostić, Feđa Stojanovi i Milena Dravić, predstavljen je u okviru programa Panorama.