Home [njuz] Studenti i Horkestar izveli performans za premijera i Vladu Srbije

Studenti i Horkestar izveli performans za premijera i Vladu Srbije

54
0

 Grupa studenata koja je organizovala akciju "Evropa nema alternativu", izvela je danas ispred zgrade Vlade Srbije performans pod nazivom "Nema nazad", da bi simbolično poručila premijeru i Vladi da Srbija mora nastaviti evropske integracije.

Beogradski hor i orkestar "Horkestar" je sa stepeništa zgrade Vlade u Nemanjinoj 11 otpevao premijeru pesmu "Nazad" kojom se  kritički osvrće na zastavljanje Srbije na putu evropskih integracija.
Predstavnik Studentske organizacije Srbije Simon Simonović pozvao je mlade, njihove roditelje i sve građane Srbije da se priključe studentskom protestu koji je najavljen za sredu, kako bi ukazali da se bez obzira na sve mora nastaviti putem evropskih integracija.
"Srbija treba da ide putem evropskih integracija. To je budućnost kakvu mladi vide u Srbiji, da više ne moraju da napuštaju zemlju i da traže bolji način života, a jedino evropska Srbija to može da im ponudi", rekao je Simonović novinarima.
On je dodao da su studenti "duboko zabrinuti" najavama da će se ispred Vlade pojaviti pripadnici Obraza, pokreta 1389 i ostalih ultranacionalnih opcija i ocenio da je jako loše što se "pravi dihotomija" između evropskog puta Srbije i srpske politike prema Kosovu.
Simonović nije hteo da najavljuje detalje protesta koji bi trebalo da bude održan u sredu.

Izvor:Blic