Home [njuz] Predstavnici mladih predali zahteve u Vladi Srbije

Predstavnici mladih predali zahteve u Vladi Srbije

52
0

 Predstavnici više studentskih i omladinskih organizacija koje su danas održale protest pod sloganom "Evropa nema alternativu", predali su u Vladi Srbije listu zahteva premijeru Vojislavu Koštunici.Studenti traže hitnu deblokadu državnih institucija, potpisivanje Političkog sporazuma sa Evropskom unijom

kao i hapšenje i izrucivanje preostalih haških optuženika čime bi bili ispunjeni uslovi za nesmetane evropske integracije Srbije.
Više od hiljadu mladih okupljenih ispred sedišta Vlade Srbije nakon neuspešnog pokušaja da ih prime premijer, potpredsednik Vlade ili neki od ministara, razišli su se mirno.
Demonstranti su svoje zahteve predali u pisarnici.

 
 

Protesno okupljenje u minut do dvanaest na platou ispred Filozofskog fakulteta na početku akcije omladinskih i studentskih organizacija Evropa nema alternativu (FoNet)

Organizatori skupa, među kojima je i Studenstka unija Srbije, najavili su ponovno okupljenje tokom naredne nedelje, ukoliko se situacija ne promeni i njihovi zahtevi do tada ne budu ispunjeni.
Protest je počeo u minut do dvanaest okupljanjem na Platou ispred Filozofskog fakulteta u Beogradu, uz zvuke pesme "Balkane moj" kultne grupe osamdesetih Azra, a nastavljen šetnjom centralnim beogradskim ulicama do sedišta Vlade Srbije.
Demonstranti opremljeni pištaljaka i parolama, na čelu kolone nosili su veliki transparent "Brisel – Bolonja – Beograd" koji je jedan prolaznik ispred Vlade pokušao da pocepa.

Izvor:Blic