Home [njuz] Najboljim studentima po 2.000 evra

Najboljim studentima po 2.000 evra

31
0

 Studenti Momčilo Kovač, Dubravka Trišić, Uroš Gavrilović, Milena Jevtić, Boban Romić, Milena Milošev i Jana Đurica, novi su stipendisti programa „Koka Kola talenti“ koji je pokrenut prošle godine. Uz mogućnost da se dalje profesionalno usavršavaju, studenti će dobiti i finansijsku podršku u iznosu od 2.000 evra po akademskoj godini.

Osim proseka uslovi za prijavu bili su i odlično poznavanje engleskog jezika i rad na računaru. Od ukupno 100 prijavljenih, do finalnih intervjua stiglo je 13 studenata od kojih je izabrano sedam najboljih.

Oni će do kraja studija pohađati obuku za menadžere i raditi na projektima koji će im dati mogućnost da svoja novostečena znanja primene u praksi.

– Izabrali smo sedam talenata koji su pokazali da imaju potencijal da izrastu u menadžere. Oni će imati mogućnost da svoje menadžerske potencijale razvijaju dok su još na fakultetu, da bi po završetku studija bili spremni za rad u jednoj kompaniji kakva je „Koka Kola“ HBC u Srbiji.

Ovo je dugoročan projekat pošto stalnim razvijanjem našeg poslovanja rastu i potrebe komapnije za lokalnim kadrom koji će upravljati sve složenijim operacijama – rekao je Stefanos Vafidis, generalni direktor kompanije „Koka Kola“ HBC Srbija.

Izabrani studenti dolaze sa nekoliko fakulteta, a prosečna ocena im je između 8,56 i 9,92. Dubravka Jurišić studira na Filološkom fakultetu u Beogradu, Uroš Gavrilović je student beogradskog Fakulteta Muzičke umetnosti, Momčilo Kovač je sa Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu, Boban Romić pohađa FON, Milana Milošev i Jana Đurica su studentkinje Ekonomskog fakulteta u Novom Sadu, a Milena Jevtić studira medicinu u Nišu.

Njihova očekivanja od ovog programa kažu su pre svega usavršavanjei proširenje stečenih znanja, zatim sticanje prakse kakvu ne mogu dobiti na svojim fakultetima, kao i stalno zaposlenje u kompaniji „Koka Kola“ HBC Srbija.

Program je realizovan u saradnji sa Ministarstvom prosvete i sporta.

 

Za usavršavanje i putovanja

Obizrom da ih do kraja studija svake godine čeka stipendija u iznosu od 2.000 evra, studenti kažu da će im novac dobro doći i za usavršavanje jezika, upisivanje raznih kurseva, ali i za putovanja.

– Obzirom da studiram Fakultet muzičke umetnosti, dobijeni novac ću potrošiti za odlazak na takmičenja u inostranstvu – kaže Uroš Gavrilović.

Izvor: Blic