Home [konkursi] Stipendije Fondacije Konrad Adenauer

Stipendije Fondacije Konrad Adenauer

48
0

 Stručne stipendije za studente i postdiplomce: Ovdje se ubrajaju stipendije za postdiplomski studij u Njemačkoj (pretežno master-studij), te istraživačke stipendije. Ovaj program namijenjen je prije svega studentima određenih predmeta i studijskih grupa koje odgovaraju profilu djelatnosti Fondacije.

U centru pažnje je podrška i stipendiranje postdiplomaca, koji su zainteresirani za studijski boravak u Njemačkoj, a bave se političkim naukama ili srodnim disciplinama (osnovne teme Fondacije).

Odabrane, kvalitetne i kvalifikovane postdiplomca Fondacija je u mogućnosti pozvati na određeno vrijeme u Saveznu Republiku Njemačku i stipendirati njihov boravak i studij. Osnovna je pretpostavka spremnost univerziteta ili slične ustanove u Njemačkoj da prihvati dotičnog studenta, te da ga prati u stručnom smislu i eventualno ponudi i mentora.

* Postdiplomski (master) studij u Njemačkoj
* Istraživačke stipendije
* Stipendije za praksu na nekoj od njemačkih institucija

Apliciranje

Konkurs za studentske novčane sur-place-stipendije za dodiplomski studij u BiH objavljuje se svake godine u oktobru/novembru. Informacije o ovogodišnjem konkursu možete naći OVDE

Apliciranje za postdiplomski studij i istraživačke stipendije moguće je tokom cijele godine.