Home [njuz] Deset najboljih prvoaprilskih šala

Deset najboljih prvoaprilskih šala

69
0

 Tradicija prvoaprilskih šala u američkim medijaima ima dugu i lijepu historiju. Donosimo deset najboljih prvoaprilskih šala koje su ikada izvedene, a ocijenio ih je "Muzej prevara" u San Diegu sudeći njihovu glasovitost, apsurdnost i broj prevarenih ljudi. 1. Godine 1957. televizija BBC, objavila je informaciju da su Švicarci, zahvaljujući blagoj zimi, uspjeli uzgojiti drveće špageta. Rečeno je da su švicarski farmeri brali svoje špagete što je ubrzo prouzrokovalo lavinu telefonskih poziva gledalaca koji su željeli saznati kako da i sami uzgajaju špagete.

2. Godine 1985., časopis "Sports Illustrated" objavio je priču da će baseball igrač, Finch koji je bacao loptu brzine 270 km/h, preći u ekipu "New York Mets". Također je rečeno da je svoje vještine bacanja usavršio u jednom tibetskom manastiru. Radost Metsovih fanova nije dugo potrajala.

3. Švedska je 1962. godine imala samo jedan državni kanal a emitirao se u crno-bijeloj varijanti. Jedan tehnički stručnjak pojavio se na televiziji i kazao da, zahvaljujući novom tehnološkom razvoju, gledatelji mogu primati signal u boji tako što će televiziju prekriti najlonom.

4. Godine 1996., američki lanac brze hrane "Taco Bell" izjavio je da je donio "Liberty Bell" iz Filadelfije, historijski simbol američke nezavisnosti, i da će mu prediti ime u "Taco Liberty Bell".

5. Britanski "The Guardian" objavio je priču na sedam strana o desetoj godišnjici San Serriffe, maloj republici u Indijskom okeanu koju do tada rijetko ko i da je poznavao.

6. Američki radio je 1992. objavio da se Richard Nixon ponovo kandidira za predsjednika. Rekli su da je slogan njegove kampanje "Nisam uradio ništa loše, i neću to ponoviti". Čak su imali i Nixonove izjave kako najavljuje svoju ponovnu kandidaturu ali to je bilo djelo imitatora Richija Littlea.

7. Godine 1998., objavljeno je pismo u kojemu je rečeno da je država Alabama izglasala izmjenu matematičke vrijednosti pi koja iznosi 3,14159 u "biblijsku vrijednost" koja je 3,0.

8. "Burger King" je u novinama "Today" objavio da je dizajnirao hamburger za ljevake. Novi burger sadržavao je iste sastojke kao i original samo su začini zarotirani za 180 stepeni. Iz "Burger Kinga" su rekli da su dobili bezbroj narudžbi za novi proizvod.

9. "Discover Magazine", 1995. godine je objavio da je uvažena biologistkinja, April Pazzo (što na italijanskom znači aprilska šala), otkrila novu vrstu na Antarktiku: brzopletu snježnu bušilicu.

10. Britanski astronaut Patrick Moore izjavio je 1976. godine na radiju da će otići iza Jupitera, prouzrokovati gravitacijsko poravnanje koje će smanjiti Zemljinu gravitaciju. Čak je slušateljima poručio, ukoliko u trenutku planetarnog poravnanja skoče, imat će osjećaj da plutaju.