Home [zabavnik] “Klikni! Doniramo.”

“Klikni! Doniramo.”

35
0

 "Klikni! Doniramo." je nova usluga koja omogućava posjetiteljima da "klikanjem" na stranici www.donacije.info određuju iznos donacije za neku od organizacija registriranu na web stranici Donacije.info sredstvima omogućenim od tvrtke donatora.Svaki "klik" vrijedi unaprijed dogovoreni iznos, npr. 1 kn, te na kraju akcije ukupan broj "klikova" na

Donacije.info gumb definira ukupan iznos donacije za pojedinu udrugu ili humanitarnu akciju. Važno je napomenuti da je "klikanje" je besplatno za posjetitelja web stranice, dok cjelokupni iznos udruzi uplaćuje tvrtka donator. Nakon "klika" na "Klikni! Doniramo." posjetitelju se prikaže banner tvrtke donatora, informacija koliki iznos će za njega donirati, te koliko je ukupno do sada donirano za tu udrugu ili humanitarnu akciju.

Na kraju akcije, nakon što građani svojim "klikom" prikupe određenu svotu, ona se dodjeljuje udruzi kako bi nastavila sa svojim radom na određenom projektu.

Metoda "Klikni! Doniramo." se uvelike koristi u Velikoj Britaniji i SAD-u, zemljama u kojima je filantropija razvijenija te je logično prenošenje primjera dobre prakse iz inozemstva. Uspostava usluge "Klikni! Doniramo." jedinstvena je u Hrvatskoj i prema našim predviđanjima trebala bi unijeti sasvim novi element u segmentu doniranja, kako korporativnog, tako i individualnog.

Cilj projekta
Cilj projekta "Klikni! Doniramo." je poučiti tvrtke i pojedince o važnosti razvoja filantropije i istovremeno ih upoznati s radom civilnog sektora.

Projekt je usmjeren na 3 ključna aktera:
• Pojedinci kod kojih se razvija kultura davanja i podiže razina informiranosti o djelovanju udruga registriranih na Donacije.info.
• Udruge koje se potiče da uspješno provode svoje projekte, koji su temeljeni na lokalnim potrebama i da za njih budu nagrađeni kako od donatora (materijalno) tako i od pojedinaca koji su prepoznali njihov rad.
• Tvrtke – donatori kod kojih se potiče sudjelovanje u projektima od opće društvene koristi te ih promoviramo kao društveno odgovorne subjekte.

Zašto sudjelovati u projektu?
• Tvrtke sudjelovanjem u projektu potiču razvoj filantropije u Hrvatskoj, promoviraju se i pokazuju kako je koncept društveno odgovornog poslovanja sastavni dio njihovog poslovanja.
• Tvrtka u dogovoru s udrugom Donacije.info odabire udrugu – krajnjeg korisnika donacije- sukladno vlastitoj misiji i viziji poslovanja, a građani se informiraju i svojim "klikom" simbolično dodaju novac osiguran od strane donatora udruzi.
• U proces doniranja, putem usluge "Klikni Doniramo.", povezuju se i umrežavaju donatori, građani i krajnji korisnici donacija – udruge.