Home [stipendije] Stipendije University College of London

Stipendije University College of London

45
0

 University College of London (School of Slavonic and Eastern European Studies) u saradnji sa Foreign and Commonwealth Office, Open Society Institute – OSI, Fondom za otvoreno društvo i Beogradskom otvorenom školom raspisuje KONKURS ZA STIPENDIJE za jednogodišnje poslediplomske studije (MA) u školskoj 2008/09 iz oblasti:

MA in Political Economy of Russia and Eastern Europe
MA in Politics, Security and Integration
MA in Central and South-East European Studies

Dodeljuje se ukupno pet (5) stipendija za kandidate iz Rusije, Makedonije, Moldavije i Srbije. Stipendija pokriva školarinu, troškove boravka i povratnu avionsku kartu.

Za stipendije mogu konkurisati lica stalno naseljna u Srbiji, sa fakultetskom diplomom (minimum prosek ocena 8.00) i/ili diplomom magistra. Prednost će biti data studentima koji se nisu školovali u inostranstvu.

Kandidati koji prođu prvi krug selekcije polažu test engleskog jezika (IELTS/TOEFL) u Beogradu u organizaciji Beogradske otvorene škole.

Svi kandidati su OBAVEZNI da popune Admissions Application Form i original pošalju na adresu fakulteta do četvrtka 21. februara 2008. (preporučuje se da kandidati dostave prijavu fakultetu u Londonu i pre određenog roka, a svakako do 21.2.2008. jer prijava MORA stići fakultetu do tog dana) dok fotokopiju te aplikacije zajedno sa dva primerka aplikacije za stipendiju MORAJU do četvrtka 21. februara 2008. poslati poštom (mora stići u kancelariju do 21.2.2008.) ili doneti u kancelariju Beogradske otvorene škole.

Korisni linkovi:

www.ucl.ac.uk/scholarships
www.ucl.ac.uk/prospective-students/graduate-study
www.ucl.ac.uk/prospective-students/scholarships/graduate/uclsseesfco/index

Informacije o programima i stipendiji možete dobiti u prostorijama Beogradske otvorene škole, svakog radnog dana od 10 do 17 časova: Masarikova 5/16, kancelarija 1614, tel: +381 11 30 61 371 ili putem imejla na anica@bos.org.yu.