Home Bioskop „Princeza Sunca“ i „Glineni golubovi“ u bioskopu

„Princeza Sunca“ i „Glineni golubovi“ u bioskopu

84
0

 Na repertoaru Bioskopa Doma kulture od četvrtka 17. januara naćiće se dva filma koji će se prikazivati do nedelje 20 januara. Od 18 časova prikazivaće se film „Princeza Sunca“, a od 21 u planu je projekcija ostvarenja „Glineni golubovi“.

„Princeza Sunca“ je dečiji animirani filminspirisan istorijom drevne egipatske civilizaije. Ništa nije moglo da pripremi mladu Akesu za vladavinu nad narodom Egipta.
Uz pomoć mladog stranca po imenu Tut, mlada princeza kreće u smelu potragu za svojom prognanom majkom, Nefertiti. Ipak, ona nije svesna da polazi na dugo putovanje koje će je voditi kroz hodnike moći kako bi konačno nasledila svog oca Akhenatona na egipatskom tronu.
Progonjeni od strane Faraonovih neprijatelja, dvoje tinejdžera suočavaju se sa hiljadu opasnosti, izbegnu smrt na strašnoj stazi kroz pustinju i preživljavaju zarobljeništvo kod zastrašujućeg Zananze.
Na putovanju ispunjenom svakakvim iskušenjima i testovima, Aksa i Tutankamon jure ka sudbini koja će ih zauvek ujediniti.

„Glineni golubovi“ je ratna drama u kojoj glavne uloge tumače Tom Kruz, Meril Strip, Robert Redford, Majkl Penja, Piter Berg.
U režiji Oskarom nagrađenog Roberta Redforda, priča počinje pošto dva odlučna studenta Univerziteta Zapadne obale, Arijan (Derek Luk) i Ernest (Majkl Penja), odluče da slede inspiraciju svog profesora idealiste, dr Malija (Redford), i pokušaju da urade nešto bitno u svojim životima. Međutim, kada njih dvojica donesu smelu odluku da se uključe u rat u Avganistanu, Mali je i dirnut i pometen.

Sada, dok se bore za goli život na bojnom polju, Arijan i Ernest postaju karika koja povezuje dve odvojene priče na suprotnim stranama Amerike. U Kaliforniji, dr Mali pokušava da dopre do bogatog, ali nezainteresovanog studenta (Endru Garfild), koji je sušta suprotnost Arijanu i Ernestu.
U međuvremenu, u Vašingtonu, harizmatični pretendent na mesto predsednika, senator Džasper Irving (Kruz), sprema se da upornoj TV novinarki (Strip) ispriča izuzetno zanimljivu priču koja bi mogla da utiče na sudbinu Arijana i Ernesta. Dok lete argumenti, sećanja i meci, tri priče se prepliću sve više, otkrivajući koliko svaki od ovih Amerikanaca ima snažan uticaj.

Izvor:obrenovac.org.yu