Home [ muviz ] ‘Klopka’ u užoj konkurenciji za Oskara!

‘Klopka’ u užoj konkurenciji za Oskara!

46
0

 Film ‘Klopka’ reditelja Srđana Golubovića nalazi se u užoj konkurenciji za nagradu američke filmske akademije, Oskar. ‘Klopka’ se nalazi u konkurenciji devet filmova van engleskog govornog područja a konačan spisak nominovanih biće saopšten 22. januara.

Na listi su i filmovi “The Counterfeiters” iz Austrije,  “The Year My Parents Went on Vacation” Brazil, “Days of Darkness” iz Kanade, “Beaufort” iz Izraela,  “The Unknown Woman” iz Italije, “Mongol” iz Kazahstana, “Katyn” iz Poljske, i “12” iz Rusije.

Film “Klopka” premijerno je prikazan na festivalu u Berlinu, a dobitnik je nagrada na brojnim domaćim i stranim festivalima. “Klopka” je otvorila i Fest 07.

Producentska kuća "Baš Čelik" prošle godine je dobila ponudu za otkup prava za snimanje američke verzije ovog filma a pregovori su još uvek u toku.

{YouTubeVideo id=4oEBrW-UvJE}

Dobitnici nagrade Oskar biće proglašeni na svečanoj ceremoniji koja će se održati 24. februara u Kodak teatru u Holivudu.

Sinopsis:
Mladen i Marija su srećan, običan beogradski mladi bračni par. Podstanari su, kao i mnogi drugi. Radost nalaze u desetogodišnjem sinu Nemanji. Marija je nastavnica u školi, a Mladen građevinski inženjer u državnoj gradjevinskoj firmi.

 Veruju da će bolji dani uskoro nastupiti…Njihov svet se ruši kada, posle iznenadnog srčanog napada, otkriju da Nemanja ima retku bolest. Operacija u stranom medicinskom centru je neophodna. Lekarska intervencija i put koštaju 30.000 evra. Taj novac moraju da pronađu veoma brzo, jer svaki sledeći Nemanjin napad može biti sve opasniji.

Izvor:Kontra Magazin