Home [njuz] Studentski kredit za 45-ogodišnjaka

Studentski kredit za 45-ogodišnjaka

38
0

 Specijalista internista u Zdravstvenom centru u Gornjem Milanovcu i bivši predsednik Skupštine opštine Zoran Koprivica (45) dobio je studentski kredit za ovu školsku godinu. To je na sednici SO saopštila odbornica Slobodanka Pantić, uz ocenu da se studentski krediti dele bez ikakvog kriterijuma

i da "pomoć iz opštinskog budžeta neće dobiti oni kojima je najpotrebnija a izdvajaju se ogromne pare".

U budžetu za iduću godinu planirano je 20 miliona dinara za studentske kredite. Već su podeljeni za 774 studenta od druge godine na fakultetima i višim školama do poslediplomskih studija.

Pored Koprivice, koji je na poslediplomskim studijama na Medicinskom fakultetu u Kragujevcu, i kome mesečno pripada 5.580 dinara, na spisku se nalazi i njegova supruga Violeta Koprivica (40) koja je na drugoj godini Više škole za poslovne sekretare i menadžment u Sremskim Karlovcima i primaće 3.600 dinara mesečno.

Kako je agenciji Beta izjavio načelnik opštinske uprave Dragan Vučićević, oni su ostvarili ovo pravo zahvaljujući manjkavosti odluke o dodeli kredita zbog čega će biti pokrenut postupak za njenu promenu. Koprivica nije bio dostupan za komentar.
Izvor: Danas