Home [konkursi] Šansa za studije u Americi

Šansa za studije u Americi

37
0

 Program FORECAST obezbeđuje studentima iz Srbije stipendije za jednogodišnje školovanje u Sjedinjenim Američkim Državama u narednoj akademskoj godini. Ovaj program organizuje Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID), a uz pomoć projekta „World Learning“ za Srbiju. Rok za podnošenje prijava je 16. januar 2008. godine.

Ove školske godine, zahvaljujući FORECAST programu razmene više od 20 studenata iz Srbije već studira na devet prestižnih američkih univerziteta. U avgustu 2008. godine o trošku američke vlade na školovanje u Ameriku otputovaće još 35 najboljih akademaca. Stipendija pokriva školarinu koja, u proseku, iznosi oko 40.000 dolara za godinu dana, međunarodna i domaća putovanja, konsultacije, smeštaj i ishranu u studentskim domovima. Ali naši studenti će u Americi imati i osiguranje od povreda ili, u slučaju bolesti, manju novčanu stipendiju i besplatne udžbenike.
– Želimo da ova razmena bude dvosmerna. Da studenti iz Srbije nauče nešto o američkoj kulturi i načinu studiranja, ali i da budu nezvanični ambasadori svoje zemlje i da predstave američkim kolegama i profesorima srpsku kulturu – kaže Meri Frensis Dojl, direktorka projekta.
Konkurs za učešće u ovom programu je u toku, a izbor finalista zavisi, pre svega, od uspeha na studijama, ostalih znanja i veština, ali i poznavanja engleskog jezika. Svi zainteresovani kandidati mogu podneti prijave u kancelariji „World Learning“, koja je predstavnik ovog projekta za Srbiju, a nalazi se u Ulici kralja Milana 4A u Beogradu. Formulari za prijavu mogu se naći na sajtu www.worldlearning.org/sam.

Izvor: Blic