Home [akcija] ESTIEM Lokalna Grupa Beograd organizuje internacionalni projekat “Europe 3D“

ESTIEM Lokalna Grupa Beograd organizuje internacionalni projekat “Europe 3D“

291
0

ESTIEM Lokalna Grupa Beograd organizuje internacionalni projekat “Europe 3D“. Studenti Fakulteta organizacionih nauka će u periodu od 28. jula do 3. avgusta ugostiti 35 studenata iz cele Evrope, sa ciljem da ih upoznaju sa Srbijom kroz 3 različita aspekta jedne zemlje – kulturu, ekonomiju i politiku.

ESTIEM LG Beograd je jedna od 77 lokalnih grupa organizacije ESTIEM kojoj je jedan od glavnih ciljeva da poveže studente industrijskog inženjerstva i menadžmenta širom Evrope. Trenutno broji oko 150 aktivnih članova koji vredno rade na organizaciji kako lokalnih, tako i internacionalnih projekata. Jedan od internacionalnih projekata koji se ove godine realizuju je “Europe 3D“.

“Europe 3D” kroz bogat program predavanja, debata, radionica i kulturnih aktivnosti nastoji da prevaziđe kulturološke barijere i time podigne međukulturalnu svest, stvarajući nezaboravno iskustvo zajedničkog učenja i razmene.

Tokom pet dana koje će učesnici provesti u Beogradu, imaće priliku da nauče osnove srpskog jezika, upoznaju se sa našom bogatom tradicijom i iskuse neke od najstarijih srpskih običaja. Istražiće različite delove Beograda, koji u sebi nose najzanimljiviju i raznoliku istoriju Srbije, kao i značajna istorijska mesta i kulturne spomenike koji odišu duhom prošlih vremena.

U okviru programa, organizovane su radionice i predavanja koja će im omogućiti da bolje razumeju srpsku kulturnu baštinu, kao i susreti sa lokalnim stanovništvom, što će im pružiti autentično iskustvo svakodnevnog života u Beogradu. Sve ove aktivnosti imaju za cilj da učesnicima pruže dublje razumevanje Srbije i njenog glavnog grada, stvarajući nezaboravna sećanja i iskustva.

Kroz radionice kao što su “Language session” i “Cultural session”, participanti će imati priliku da se bolje upoznaju sa srpskom kulturom, jezikom i tradicijom. Takođe će imati priliku da, kroz posebnu aktivnost, proslave srpsku slavu i iskuse neke od običaja na srpskim venčanjima i postanu deo srpske kulture na jedan dan.

U okviru obilaska Beograda, participanti će se kroz istoriju upoznati sa politikom Srbije. Imaće priliku da posete Narodni muzej, Narodnu skupštinu i Muzej Jugoslavije i kroz različite radionice i predavanja vide kako se srpska politika menjala kroz vreme.

Takođe je u planu poseta Narodne banke, u okviru koje će ne samo kroz radionice i predavanja, već i turu kroz muzej Narodne banke, participanti upoznati srpsku ekonomiju i imati priliku da dobiju personalizovanu novčanicu sa svojom slikom.

Pored svih planiranih dnevnih aktivnosti, organizovaće se i večernje aktivnosti druženja. To je mogućnost da se članovi upoznaju i podele sa drugima svoja iskustva i interesovanja, ali i da se očuva takozvani ESTIEM duh, koji je glavna čar internacionalnih događaja.

Više informacija na sajtu – ESTIEM, kao i na društvenim mrežama: Facebook – ESTIEM LG Belgrade, Instagram – @estiemlgbelgrade i LinkedIn – ESTIEM LG Belgrade