Home [treninzi] Otvoren je konkurs za upis 32. generacije obrazovnog programa Studije budućnosti Beogradske...

Otvoren je konkurs za upis 32. generacije obrazovnog programa Studije budućnosti Beogradske otvorene škole

187
0
Beogradska otvorena škola raspisuje konkurs za upis 32. generacije obrazovnog programa Studije budućnosti! Ako studiraš na nekom od univerziteta u Srbiji, imaš do 27 godina i želiš da se lično i profesionalno razvijaš, prijavi se i postani deo nove generacije programa.
Obrazovni program Studije budućnosti Beogradske otvorene škole realizuje se kroz:
  • Predavanja znanja;
  • Radionice veština;
  • Mentorski program;
  • Psihološku podršku.
Program je namenjen onima koji će u oktobru 2024. godine imati do 27 godina i biti studenti/kinje treće ili završne godine, apsolventi/kinje ili studenti/kinje master studija na nekom od univerziteta u Srbiji.
Izbor studenata za Studije budućnosti Beogradske otvorene škole odvija se u tri faze:
•             Prijavljivanje kandidata;
•             Testiranje;
•             Intervju i konačan izbor.
Program traje od oktobra 2024. do maja 2025. godine.
Konkurs je otvoren do 30. juna do 23:59h.
Ukoliko želiš da iz prve ruke saznaš sve što te interesuje o Studijama budućnosti Beogradske otvorene škole, pridruži nam se 1. juna od 13h kada pripremamo Dan otvorenih vrata (Bulevar oslobođenja 177).
Predavanja znanja su koncipirana tako da studenti i studentkinje steknu najrazličitija znanja iz brojnih oblasti, odnosno u pogledu aktuelnih i značajnih tema i realizuju se kroz dva modula – Znanja za budućnost i Novi svet. Na ovim modulima imaćeš priliku da saznaš više o globalnim konfliktima i krizama, političkom uticaju, bankarstvu i finansijama, klimatskim promenama, društvenim problemima, psihološkim pojavama i procesima, novim tehnologijama i mnogim drugim temama.
Radionice veština su prilika da stekneš veštine koje su ti potrebne u profesionalnom i ličnom razvoju. Kroz radionice na celinama Veštine budućnosti i Upravljanje karijerom i radne prakse ćeš steći brojne korisne i potrebne veštine: veštinu govorništva i javnog prezentovanja, veštinu javnog i televizijskog nastupa, takođe, radionice će ti pomoći da stekneš veštine koje su neophodne za savremeni svet rada, odnosno kako da napišeš CV, kako da se pripremiš za poslovni intervju, ali i kako da usmeriš svoj profesionalni razvoj. Beogradska otvorena škola nudi pomoć i podršku pri pronalaženju radne prakse za sve studentkinje i studente koji to žele.
Mentorski program je prilika da sarađuješ sa istaknutim pojedincima iz različitih sfera koji su izgradili izrazito uspešne karijere. U zavisnosti od tvojih ciljeva i preferencija, dobićeš mentora/mentorku koji ti može pomoći u profesionalnom i ličnom razvoju.
Psiološka podrška se realizuje u formi radionica na kojima možeš saznati više o sebi, uspostavljanju odnosa, o tome kako prepoznati pozitivne i negativne emocije, naučićeš šta podrazumeva slika o sebi.
Na programu Studije budućnosti Beogradske otvorene škole se organizuje i niz slobodnih aktivnosti kroz koje studenti i studentkinje imaju priliku da se bolje međusobno upoznaju, da nađu zajednička interesovanja, ali i nauče nešto novo jedni od drugih. Polaznici i polaznice svake generacije u toku trajanja programa idu u posete pozorištu, bioskopu, ali i zajedničke izlaske i druženja. Poseban značaj ima i Zimska škola timskog rada, a koja se organizuje u vidu zajendičkog putovanja van Beograda, a podrazumeva niz interesantnih radionica timskog rada.
Dodatne informacije o programu i načinu prijavljivanja možeš pronaći u sledećem dokumentu.