Home [treninzi] Drugi Balkan trafik festival

Drugi Balkan trafik festival

43
0

 Drugi Balkan trafik festival (Balkan Trafik Festival) koji okuplja mlade umetnike iz regiona jugoistočne Evrope i predtavlja njihova dostignuća iz oblasti filma, profesionalne fotografije i elektronske, pop i rok muzike, biće održan u Briselu, 28. i 29. marta 2008. godine. Organizatori festivala pozivaju stvaraoce starosti od šesnaest do trideset godina (reditelje, muzičare i muzičke grupe, profesionalne fotografe) da se prijave za učešće do sredine decembra 2007, direktno na adresu nikolas.wieers@gmail.com
U zvanični deo programa, u skladu sa kulturnom tradicijom Belgije, uključene su cirkuske predstave, koje će okupiti studente iz jugoistočne Evrope i belgijske studente Više škole za cirkusku umetnost (predsedavajući Evropske federacije škola za profesionalce u oblasti cirkuskih umetnosti).
Selekciju učesnika festivala obaviće Centar za lepe umetnosti Bozar, koji je u sradnji sa kulturnom asocijacijom Valiz 101 organozator ove manifestacije.
Imajući na umu veliko interesovanje belgijske publike za duvačke sastave iz Srbije, koje je potvrđeno uspehom orkestra Bobana Markovića na prošlogodišnjem Balkan Trafik festivalu, organizatori su zainteresovani da obezbede finansijska sredstva za učešće pobednika Duvačkog sabora u Guči 2006. odnosno 2007. godine.