Home [treninzi] EmpowerSDGs: Poziv za omladinske radnike i radnice

EmpowerSDGs: Poziv za omladinske radnike i radnice

129
0

Da li imaš iskustvo u radu sa mladima, i to najpre mladima iz osetljivih grupa? Držao/la si radionice za mlade u svojoj lokalnoj zajednici? Umeš da preneseš znanje i veštine mladima kako bi ih osposobio/la da budu lideri i liderke u svojoj zajednici? A pritom te zanimaju ciljevi održivog razvoja? Evo prilike da budeš deo našeg novog projekta – EmpowerSDGs!

Projekat EmpowerSDGs ima za cilj da promoviše društvenu inkluziju mladih iz marginalizovanih grupa, korišćenjem video igara i tehnika gamifikacije. U okviru ovog projekta objavljujemo javni poziv za entuzijastične i posvećene omladinske radnike i radnice koji će nam pomoći da razvijemo i promovišemo inovativni obrazovni alat za neformalno obrazovanje mladih u oblasti ciljeva održivog razvoja.

Šta tražimo od odabranih omladinskih radnika i radnica***:

  • Imaš između 18 i 30 godina;
  • Imaš iskustva u neformalnom obrazovanju mladih (npr. držao/la si radionice i treninge za mlade, razvio/la si neki metod za rad sa mladima iz osetljivih grupa…);
  • Imaš osnovno znanje o ciljevima održivog razvoja i Agendi 2030;
  • Želiš da se doprineseš izradi alata za neformalno obrazovanje mladih u oblasti ciljeva održivog razvoja (tj. razvoju aktivnosti za informisanje mladih o ciljevima održivog razvoja)
  • Želiš da se umrežiš sa drugim omladinskim radnicima i radnicama, te razmeniš iskustvo i prakse.

***Važno: Šta podrazumevamo pod terminom „omladinski radnik/ca“? Iako je 2019. godine zanimanje omladinskog radnika/ce formalno priznato u sistemu kvalifikacija Republike Srbije, da bi se prijavio/la na naš poziv, ne moraš zvanično imati ovu kvalifikaciju. Sve što treba jeste da budeš mlada osoba, sa iskustvom trenera/kinje, facilitatora/ke, edukatora/ke ili slično (u neformalnom obrazovanju mladih), da si direktno radio/la sa mladima i da imaš želju da svoje znanje podeliš i nadogradiš kroz ovo iskustvo. Dakle, ukoliko tvoj profil odgovara traženom profilu opisanom iznad, prijavi se!

Šta očekujemo od odabranih omladinskih radnika i radnica:

  • Učešće na online konsultativnom sastanku koji će se održati 06.04.2024. godine (odabrani učesnici će biti obavešteni o detaljima putem imejla);
  • Davanje komentara na nacrt obrazovnog alata za neformalno obrazovanje mladih u oblasti ciljeva održivog razvoja;
  • Učešće u kreiranju sadržaja platforme za gamifikaciju;
  • Učešće na treningu za omladinske radnike i radnice na kome ćemo unaprediti vaše veštine, znanja i kompetencije za rad sa mladima iz osetljivih grupa u oblasti ciljeva održivog razvoja (detaljnije informacije o treningu biće blagovremeno prosleđene odabranim omladinskim radnicima/radnicama);
  • Učešće u predstavljanju razvijenog obrazovnog alata za neformalno obrazovanje mladih u oblasti ciljeva održivog razvoja (u dogovu sa projektnim timom);
  • Podršku u promociji rezultata i aktivnosti projekta.

Zainteresovan/a si i želiš da se prijaviš?

Ukoliko želiš da budeš deo našeg projekta, sve što treba da uradiš je da popuniš online prijavu dostupnu ovde, najkasnije do 31.03.2024. u 12h (podne). Na osnovu tvojih odgovora u prijavi uradićemo selekciju učesnika i učesnica. Svi prijavljeni kandidati i kandidatkinje će biti obavešteni o rezultatima do 03.04.2024. godine.

Svi troškovi u vezi sa učešćem odabranih omladinskih radnika/radnica u projektu biće pokriveni od strane organizatora.

Kontakt: Za sve dodatne informacije i tvoja pitanja, stojimo ti na raspolaganju putem imejl adrese u.andjelkovic@arkafondacija.rs.