Home [konkursi] POZIV ZA TRENERE/KINJE: OBUKA ZA LIDERSTVO I ZAGOVARANJE ZA MLADE

POZIV ZA TRENERE/KINJE: OBUKA ZA LIDERSTVO I ZAGOVARANJE ZA MLADE

154
0

Nacionalna asocijacija praktičara/ki omladinskog rada – NAPOR otvara poziv za trenere i trenerkinje za održavanje obuke na temu liderstva i zagovaranja za mlade.

„Trening za trenere, obuka za liderstvo i zagovaranje za mlade“, organizuje se kao deo regionalnog projekta Fondacije SOS Dečija sela Srbija „Zapošljavanje mladih – stvaranje perspektiva za budućnost” (Youth Employment Creates Future Prospects (YEEP II, u daljem tekstu Projekat), na kome je NAPOR partner zadužen za njegovo sprovođenje.

Jedna od komponenti projekta za osnaživanje kapaciteta za integraciju mladih jesu Omladinski klubovi koji su pokrenuti u šest partnerskih organizacija. Kako se zagovaranje za mlade ne bi završilo samo na inicijativama omladinskih klubova, u okviru Projekta je predviđeno i osnivanje i funkcionisanje „Koalicije za unapređenje položaja mladih u riziku“ koju će činiti različiti relevantni akteri kojima su mladi u riziku u fokusu kako bi se umrežavanjem došlo do što kvalitetnijih preporuka i predloga za izmene, dopune i usvajanje novih propisa od značaja za ciljnu grupu mladih na lokalnom i nacionalnom nivou. Kako bi se obezbedilo što bolje razumevanje i uključenost mladih u riziku u procese od značaja za njihov samostalni život, projektom je predviđena vršnjačka edukacija odnosno osnaživanje, a zatim i uključivanje mladih lidera iz ciljne grupe kao i mladih iz opšte populacije u rad sa drugim mladima koji su aktivni u Omladinskim klubovima. U ovom smislu, a radi što kvalitetnije vršnjačke razmene predviđena je obuka za omladinske trenere na teme zagovaranja i liderstva. Mladi osnaženi na ovaj način primenjivaće veštine i znanja u radu Omladinskih klubova svih partnerskih organizacija. Stoga je NAPOR otvorio poziv za trenerski par koji će sprovesti obuku za vršnjačke edukatore/ke.

Više informacija dostupno je u POZIVU.

Trenerski parovi mogu se prijaviti na mejl nedeljka.borojevic@napor.net tako što će poslati PRIJAVNI FORMULAR. Rok za prijave je 29.03.2024. do 12h.

Za sva dodatna pitanja možete se obratiti na mejl nedeljka.borojevic@napor.net