Home [akcija] Enagage Game Jam -Unleash your imagination-

Enagage Game Jam -Unleash your imagination-

120
0

Engage Game Jam je takmičenje programerskog tipa u organizaciji Udruženje studenata elektrotehnike Evrope – EESTEC, lokalni komitet Beograd u periodu od 25. marta do 31. marta.

Cilj Engage Game Jam-a jeste da studente kojima je razvoj video igara zanimljiv motiviše da se u njemu i oprobaju. Učensicima će biti dostupni resursi potrebni za rad, kao što su 3D modeli i mehanike neophodne da se napravi jedna video igra. Jedina, takmičarima neophodna stvar, jeste mašta, koju preporučujemo da ponesu sa sobom.

Izazov sa kojim će se učesnici Engage-a susreti jeste da naprave video igru na već zadatu temu u periodu od 48h, počevši od 29.marta sve do 31. marta. Za ovo takmičenje se mogu prijaviti svi studenti zainteresovani za razvoj video igara, bez obzira na prethodno znanje.

Učesnici će biti podeljeni u 3 kategorije:

  • Solar Novices – potpuni početnici u svetu razvoja video igara
  • Galactic Pioneers – takmičari srednjeg nivoa znanja
  • Cosmic Veterans – takmičari koji poznaju materiju na visokom nivou

Drugi deo projekta čini konferencija koja će se održati 25. i 26. marta  na kojoj će svi zaiteresovani studenti moći da učestvuju na različitim predavanjima i radionicama zanimljive tematike iz ove oblasti. Takođe u sklopu konferencije će se organizovati radionice i predavanja, samo za takmičare, na kojima će moći da nauče najbitnije veštine potrebne da odgovore izazovu.

Prijave su otvorene od 11. marta do 22. marta u ponoć i mogu se naći na sledećem linku: link

Udruženje studenata elektrotehnike Evrope – Istek (EESTEC) predstavlja apolitičnu, nevladinu i neprofitnu volontersku organizaciju. Istek je osnovan 1986. godine u Ajndhovenu, u Holandiji, a danas postoji u 46 gradova u 24 države Evrope. Istek okuplja studente elektrotehnike i računarstva širom Evrope sa ciljem unapređenja njihovog akademskog, profesionalnog i društvenog života. Kroz brojne aktivnosti, uključujući stručne radionice, kulturne razmene i internacionalne konferencije. Udruženje podstiče širenje mreže internacionalnih kontakata, kao i razmenu ideja između budućih inženjera. Istek Lokalni komitet Beograd je punopravan član Udruženja od 2000. godine i trenutno je jedan od najbrojnijih i najbolje organizovanih komiteta u Evropi.

Više informacija možete naći na našoj Instagram ili LinkedIn stranici.