Home [konkursi] Arhitektonski konkurs – park kod hotela Jugoslavija

Arhitektonski konkurs – park kod hotela Jugoslavija

79
0

 Zadatak konkursa je anketno i programsko sagledavanje celokupnog prostora, od oko 140 hektara, i predlaganje ideja koje bi u sledećoj fazi rada bile osnova za plansko i programsko kreiranje Gradskog parka na Novom Beogradu.Cilj konkursa je prikupljanje ideja putem ankete za definisanje prostora koji se prostire između Save i Dunava

sa jedne i Bulevara Mihaila Pupina sa druge strane . Raspisivač poziva sve građane, bez obzira na profesiju ili područje interesovanja, da iznesu svoje ideje o uređenju ovog važnog dela Beograda. Upravo ovde, u zelenom prostoru parka se nalaze mnogi značajni objekti i prostori Beograda a među njima su najznačajniji Palata federacije, prostor ušća Save u Dunav, Park prijateljstva, Muzej savremene umetnosti i temelji započetog i nikada završenog Muzeja revolucije.

Pravo učešća na konkursu imaju sva fizička i pravna lica sa teritorije Srbije, ali će se prihvatiti i predlozi koji budu prezentirani i iz drugih sredina.

Konkurs je raspisan u skladu sa Pravilnikom o sprovođenju konkursa u oblasti urbanističko-arhitektonskog stvaralaštva Saveza arhitekata Srbije i Društva urbanista Beograda.

Konkurs počinje da teče od dana objavljivanja u dnevnom listu „Politika“ (24.11.2007.) a završava se predajom radova 17.02.2008.godine.

NAGRADE :

Žiri konkursa će izvršiti izbor 10 najboljih predloga koji će dobiti jednakovrednu nagradu u neto iznosu od po 200.000,00 dinara.

ŽIRI KONKURSA ( po azbučnom redu ) :

Bobić Đorđe, predsednik Žirija
i članovi:
Antić Antonije
Bajić Mrđan
Vujović Sreten
Krneta Biljana
Nikezić Zoran
Otašević Dušan
Pantić Mihailo
Podreka Boris
Prodanović Mileta
Ristić Snežana
Savičić Zorica
Simović Ljubomir
Tabački Miodrag

Tasovac Ivan
Cvejić Jasminka

Konkursni materijal učesnici konkursa mogu podići ili naručiti kod: Društva arhitekata Beograda, Kneza Miloša 7, uz uplatu iznosa od 500,00 dinara na račun broj: 355-1015085-91 Društvo arhitekata Beograda sa naznakom „konkurs za prostor Gradski park“.