Home [njuz] Donacije za program Škola bez nasilja

Donacije za program Škola bez nasilja

42
0

 UNICEF je danas zatražio donaciju od 60.000 preduzeća u Srbiji kako bi se obezbedila dodatna sredstva za program "Škola bez nasilja", a sa ciljem da se što više osnovnih škola u zemlji uključi u njegovu realizaciju. Kako je saopšteno je iz beogradske kancelarije te organizacije

60.000 preduzeća dobilo je pismo sa molbom zahvaljujući Agenciji za privredne registre koja je UNICEF-u omogućila korišćenje svoje baze podataka.

Programom "Škola bez nasilja" obuhvaćena je do sada 101 škola u Srbiji, a njegov promoter Aleksandar Saša Đorđević, koji je UNICEF-ov nacionalni ambasador, u saopštenju je istakao značaj što većeg broja privrednika u ovaj proces.
"UNICEF-ova analiza je pokazala da kada bi svaki predstavnik srednjeg ili većeg preduzeća uložio samo 4.000 dinara, ovaj program bi mogao da se sprovede u svim osnovnim školama u Srbiji i postane deo školske prakse i sistema obrazovanja", naveo je Đorđević.

UNICEF je, zajedno sa nadležnim ministarstvima i timom stručnjaka, pre dve godine započeo sveobuhvatni program "Škola bez nasilja – ka sigurnom i podsticajnom okruženju za decu".
Program pruža deci i odraslima potrebna znanja i veštine za upravljanje konfliktima – pregovaranje, posredovanje, za negovanje atmosfere tolerancije i razumevanja u školama, za kreativno i konstruktivno izlaženje iz situacija nasilja.

Programom su obuhvaćeni nastavnici i deca, osoblje u školama, roditelji i lokalna zajednica.
Izvor: Press