Home [ volontiranje ] Sajam poslova i praksi„JobFair – Kreiraj svoju budućnost!”

Sajam poslova i praksi
„JobFair – Kreiraj svoju budućnost!”

176
0

Tradicionalno, svakog prvog ponedeljka i utorka u novembru, ove godine 6. i 7. novembra, održaće se Sajam poslova i praksi „JobFair – Kreiraj svoju budućnost!” u Zgradi tehničkih fakulteta (Bulevar kralja Aleksandra 73) i na Mašinskom fakultetu (Kraljice Marije 16) u Beogradu.

Organizatori događaja su dve neprofitne i apolitične studentske organizacije: Udruženje studenata tehnike Evrope, BEST Beograd i Udruženje studenata elektrotehnike Evrope – EESTEC LK Beograd.

Davne 2005. godine, grupa studenata je došla na ideju da smanji nezaposlenost u državi i spreči drastičan odliv mozgova, pa je kao rezultat nastao Sajam, koji ove godine slavi devetnaesti rođendan. Vrata Zgrade tehničkih fakulteta su otvorena za sve studente i diplomce prirodno-matematičkih i tehničko-tehnoloških fakulteta, koji će zajedno sa mnogobrojnim kompanijama upotpuniti ovogodišnji Sajam.

Generalni pokrovitelj ovogodišnjeg Sajma je kompanija Microsoft.


Na Sajmu će studenti imati priliku da se bolje upoznaju sa predstavnicima kompanija, i saznaju kakve poslove i prakse nude. Pored toga, JobFair pomaže studentima da razviju svoje veštine kroz dodatne sadržaje:
● „LevelUp – Podigni nivo svojih veština!“ – seminar besplatnih radionica na kojima će predstavnici kompanija pokazati studentima kako da unaprede svoje meke veštine za brži i lakši pronalazak posla i prakse, koje će se održati 21. i 22. oktobra na Mašinskom fakultetu. Za ovu radionicu se možete prijaviti putem sajta do 11.10.

● „Panel diskusija – Pođi pravim putem!”– ima za cilj da učesnicima pruži odgovore na značajna pitanja koja će im pomoći na početku karijere i u daljem profesionalnom razvoju, a ove godine će se održati 26. oktobra na Tehnološko-metalurškom fakultetu.

● TechTalk – kroz neformalnu atmosferu, studenti će diskutovati sa zaposlenima kompanija o aktuelnim temama iz inženjerske branše, 6. i 7. novembra u Zgradi tehničkih fakulteta. Biće realizovan u vidu predavanja u trajanju od 45 minuta.


● Razgovor za posao – radionica na kojoj studenti imaju priliku da osete atmosferu intervjua za posao, oslobode se treme i tako poboljšaju svoje veštine komunikacije, održava se na Mašinskom fakultetu 6. i 7. novembra. Za ovu radionicu se možete prijaviti putem sajta do 21.10.


● CV baza – u bilo kom trenutku posetioci Sajma mogu ostaviti svoj CV u bazi na našem sajtu, a on će biti dostupan svim kompanijama koje učestvuju u projektu.


Svi sadržaji će se održati uživo i potpuno su besplatni, a za više informacija možeš posetiti
sajt www.jobfair.rs