Home [zabavnik] Najbolji studenti za mesec dana obišli 11 zemalja

Najbolji studenti za mesec dana obišli 11 zemalja

31
0

 Izložba fotografija 300 studenata, koji su u julu i avgustu prvi put putovali po zemljama Evropske unije, otvorena je juče u galeriji Studentskog kulturnog centra. Prizori, prolaznici, ulice i uspomene iz Pariza, Rima, Madrida, Berlina, Osla, Amsterdama i drugih gradova fotografisani objektivima studenata biće izloženi do 23. novembra.

Uspomene – Izložbu su organizovali studenti, koji su u okviru projekta „Putujemo u Evropu 07", 23. jula počeli jednomesečni obilazak starog kontinenta.

Prikazali smo fotografije koje najbolje predstavljaju ono što je 300 studenata doživelo. Nisu nas zanimale one koje izgledaju kao razglednice, već one zanimljive, kao što je fotografija izloga prodavnice iz Geteburga u kojoj se nude samo srpski proizvodi. Tu su i fotografije fontana i parkova na kojima ljudi leže kao da su na pikniku – priča Nikola Živković, jedan od organizatora izložbe i jedan od 300 studenata koji su letos obišli Evropu.

On i njegov drug su „šampioni" po broju zemalja i gradova koje su obišli za samo mesec dana.

Bili smo u 18 gradova i 11 zemalja. Obišli smo Beč, Amsterdam, Berlin, Kopenhagen, Geteborg, Oslo, Madrid, Lisabon… Doneli smo kući više od 3.000 fotografija, a najbolje su na izložbi – objašnjava Nikola.

Studenti kažu da ih je najviše iznenadilo to koliko su građani evropskih gradova opušteni i kako znaju da uživaju. Od kada su se vratili u našu zemlju, nedostaju im veliki travnati parkovi na kojima bi mogli da se izležavaju i druže, ali i prijatelji koje su stekli na putu.

Izvor: 24 sata