Home [akcija] Šabac u Novom Sadu festival

Šabac u Novom Sadu festival

149
0

Na celodnevnom događaju predstaviće se umetnici grada Šapca, kako muzičke scene tako i mladi vizuelni, audio i primenjeni umetnici iz ovog grada. U prostoru Fabrike u Novom Sadu nastupiće 7 bendova: LU, Andrejin krst, Soba smrdi sve, Sprž, Katul Ferman, Prizma i Youthstock Madly. Početak programa planiran je za 17h gde će u Fabrika lok. 2 (ex Route 66), pored Fabrike, biti priređeno otvaranje izložbe na kom ćemo imati priliku da čujemo nastup na klaviru Đorđa Todića uz vokalnu pratnju Ane Stanić i Magdalene Dimitrijević. Na izložbi moći ćete videti fotografije i audio-vizuelni materijal naših uspešnih studentkinja Ružice Ristivojević, Eme Pavlović i Jelene Čeivanović, kao i naših mladih sugrađana Mihajla Marinkovića, Đorđa Đerića i Milana Sandić, kao i inostrane radove Rafaela Martinsa. Takođe, biće predstavljeni radovi foto sekcije i grnčarski radovi učenika Škole primenjenih umetnosti u Šapcu. Posebni performans sa vatrom će nam prirediti Stefan Marinković.

Ovaj projekat će uokviriti bendovi mladih iz Italije, Portugala i Poljske, učesnika Erasmus + omladinske razmene edukativnog programa koje će Šabac ugostiti tih dana, a čije ćemo rezultate rada čuti i videti tokom programa 23. juna.

ŠUNS je nastao kao ideja Udruženja Svetlost u službi promocije Šabačke umetničke scene mladih. Ovaj projekat pokrenuo je mlade hrabre Šapčane na akciju osnaživanja Šabačke kulturne scene, dok su oni kojima je ohrabrenje neophodno dobili priliku i prostor da nastupaju, izlažu i promovišu svoj rad u Novom Sadu. Projekat se realizuje u saradnji sa Školom Primenjenih Umetnosti u Šapcu, SKCNS Fabrika, Evropskom prestonicom Kulture i njihovom galerijom Fabrika lok. 2 (ex Route 66), Mrežom Žene Šapca, Sportskim savezom osoba sa invaliditetom Šabac, Stonoteniski invalidski klub “Mačva”, ERASMUS+ programa, Volonterskog centra Vojvodine, Podrinjskih novina. Projekat je podrzao i privredni sektor: Deskom, Kato marketing and consulting, DiMark solutions, Abc design, Link, Farra Fanfarra i CWE.  

Smisao projekta i glavna snaga ŠuNS-a je tim od preko 30 mladih umentnika i aktivista koji na pripremi, promociji i realizaciji rade volonterski.


Vidimo se u petak 23. Juna u 17h u Fabrika lok. 2 (ex Route 66), Novi Sad, ulaz slobodan.