Home [akcija] Radionica crtanja i slikanja za mlade iz Obrenovca

Radionica crtanja i slikanja za mlade iz Obrenovca

156
0

Ako si iz Obrenovca i imaš između 15 i 18 godina prijavi se na radionicu crtanja i slikanja.

Program „Radionica crtanja i slikanja” želi da poveže mlade iz Obrenovca i usmeri njihovu energiju i kreativni potencijal, u konstruktivne akcije u lokalnoj sredini, da likovno izražavanje koriste kao alat za kanalisanje kako ličnih problema i osećanja, tako i problema i zapažanja koje primećuju u lokalnoj zajednici.

Ideja je da kroz radionicu crtanja i slikanja orjentišemo mlade da se umetnost može koristiti kao alat, za ukazivanje ali i rešavanje ličnih problema, ali i porblema u lokalnoj zajednici. Plan je da mlade osnažimo da kreativno provode svoje slobodno vreme. Da kroz seriju “druženja” pored tehnika crtanja i slikanja, razgovaramo i o svetu oko nas, koji nas muči, kako vidimo rešenja, kako mogu da se uključe itd i da im na kraju pružimo platformu i da kroz proces rada i kroz izlaganje radova pokažu i sebe i probelme i rešenja kako ih oni vide.

Prijave na program su do 5. marta isključivo preko onlajn prijavnog formulara.

Za dodatna pitanja možete pisati na ognjend.milosavljevic@gmail.com.

Program se organizuje uz podršku Kancelarije za mlade opštine Obrenovac, u okviru obuke za omladinske lidere/ke i radnike/ce koju realizuje Nacionalna asocijacija praktičara/ki omladinskog rada – NAPOR kao deo projekta Nemačke razvojne saradnje “Perspektive za mlade u ruralnim sredinama u Srbiji” koji sprovodi GIZ u partnerstvu sa Ministarstvom turizma i omladine Republike Srbije.