Home [akcija] Glas mladih u Evropi: Održan uvodni sastanak projekta

Glas mladih u Evropi: Održan uvodni sastanak projekta

135
0

Predstavnice Krovne organizacije mladih Srbije, Miljana Pejić, generalna sekretarka i Anja Jokić, programska koordinatorka učestvovale su 14. i 15. januara u Beču na uvodnom sastanku u okviru Erasmus+ European Youth Together projekta pod nazivom Glas mladih u Evropi (European Youth Voices).  

Na sastanku se okupilo preko 20 predstavnika i predstavnica partnerskih organizacija koji su se međusobno upoznavali i razgovarali o projektnim aktivnostima, zaduženjima i odgovornostima svih partnera kako bi što uspešnije bio realizovan ovaj projekat.  

Projekat će biti realizovan sa ciljem da se bavi ključnim problemima i prioritetima mladih definisanim u okviru EU Strategije za mlade. Fokusira se na omladinske politike na lokalnom, nacionalnom i evropskom nivou kroz razvoj komparativne analize i seta preporuka za primenu EU Strategije za mlade 2019-2027 na nacionalnom nivou u Srbiji, Italiji, Austriji, Poljskoj i Letoniji. U isto vreme kroz projekat će se težiti kreiranju Evropske mreže mladih, omladinskih radnika, aktivista i drugih relevantnih aktera sa ciljem stvaranja više mogućnosti i inicijativa za ostvarivanje 11 evropskih omladinskih ciljeva, definisanih u okviru ove strategije.  

Partneri na projektu su omladinske organizacije:  

Kao i krovni savezi iz Italije (Consiglio Nazionale dei Giovani – CNG), Poljske (Polska Rada Organizacji Mlodziezowych – PROM) i Letonije (Latvijas Jaunatnes padome – LjP).  

Za KOMS je ovaj projekat dodatno važan jer je projektna aplikacija ko-kreirana sa organizacijom članicom, KOM 018, koja je ujedno i nosilac projekta.