Home [treninzi] POZIV ZA UČESNIKE/CE OBUKA ZA OMLADINSKE LIDERE/KE I RADNIKE/CE

POZIV ZA UČESNIKE/CE OBUKA ZA OMLADINSKE LIDERE/KE I RADNIKE/CE

170
0

NAPOR raspisuje pozive za obuke za omladinske lidere/ke i radnike/ce.

Pozivi su otvoreni za polaznike/ce koji/e dolaze iz mesta koja pripadaju sledećim gradovima i opštinama: Kuršumlija, Vladičin Han, Negotin, Valjevo, Zaječar, Apatin, Lazarevac, Obrenovac, Odžaci, Sombor, Smederevo, Kosjerić, Požarevac, Prokuplje, Lebane, Vlasotince, Sokobanja.

Obuka za omladinske lidere/ke namenjena je aktivistima/kinjama, volonterima/kama koji imaju visoku motivaciju za rad sa mladima. Cilj je da se obuče osobe koje pružaju podršku mladima kroz različite aktivnosti i projekte u zajednici, kreirane na osnovu društvenih, ponašajnih, zdravstvenih, razvojnih, i sigurnosnih potreba mladih. Osnovna svrha jeste podsticanje mladih na aktivizam, kvalitetno provođenje slobodnog vremena i informisanje mladih.

Više informacija o obuci za omladinske lidere/ke možete pronaći u pozivu.

Prilikom prijavljivanja potrebno je poslati popunjen prijavni formular na mejl obuka@napor.net

Za sva dodatna pitanja možete nas kontaktirati na mejl: obuka@napor.net ili telefon: 063 556 773 (Ivana Novaković).

Obuka za omladinske radnike/ce namenjena je aktivistima/kinjama, volonterima/kama i zaposlenima u organizacijama koji već poseduju kompetencije za omladinskog lidera/ku, iskustvo u omladinskom radu i žele da se dalje usavršavaju u ovoj oblasti.

Cilj je da se polaznici/ce pripreme za složenije zadatke i osposobe da razvijaju i koordiniraju projekte za mlade kroz različite aktivnosti i projekte u zajednici, kreirane na osnovu društvenih, ponašajnih, zdravstvenih, razvojnih i sigurnosnih potreba mladih.  Omladinski radnici/ce nadgledaju omladinske lidere/ke (aktiviste/kinje) i samostalni su u obavljanju sopstvenog posla. Uloga ovog zanimanja je da podstiče lični i socijalni razvoj mladih kroz razvijanje socijalnih veština, vrednosti i uverenja. Za ovo zanimanje neophodno je razumevanje specifične kulture i istorije ciljne grupe, kao i saradnja sa svim relevantnim službama i institucijama lokalne zajednice.

Više informacija o obuci za omladinske radnike/ce možete pronaći u pozivu.

Prilikom prijavljivanja potrebno je poslati popunjen prijavni formular na mejl obuka@napor.net

Za sva dodatna pitanja možete nas kontaktirati na mejl: obuka@napor.net ili na telefon: 063 71 99 759 (Marijana Jović).

Rok za prijave je 21.02.2023. do 12h.

Kako biste se bliže upoznali sa pojmom omladinskog rada i iskustvima omladinskih radnika/ca, lidera/ki i mladih koji su učestvovali u programima pogledajte VIDEO na našem YouTube kanalu.

Obuke za omladinske lidere/ke i radnike/ce sprovodi Nacionalna asocijacija praktičara/ki omladinskog rada – NAPOR u okviru projekta Nemačke razvojne saradnje “Perspektive za mlade u ruralnim sredinama u Srbiji” koji sprovodi GIZ u partnerstvu sa Ministarstvom turizma i omladine Republike Srbije.