Home [akcija] Predložite mlade i talentovane ljude za Nagradu „Svetislav Milić – mladima od...

Predložite mlade i talentovane ljude za Nagradu „Svetislav Milić – mladima od srca“

135
0

Humanitarna organizacija „Nađi Raula“ iz Niša uz podršku porodice Milić i ITKonekt-a iz Beograda, ove godine po peti put nagrađuje mlade i talentovane ljude u šest zvaničnih kategorija.

Nagradu „Svetislav Milić – mladima od srca“ pokrenuo je Jovan Milić sa željom da se u društvu promovišu i dodatno ističu uspešni mladi ljudi. 

„Kada smo osnivali nagradu, imali smo na umu samo jedno, a to je da podržimo mlade i talentovane ljude iz naše države i regiona. Kroz ovo priznanje svake godine promovišemo najuzvišenije vrednosti u našem društvu i trudimo se da tim mladim ljudima budemo neophodni vetar u leđa“ – ističe Milić i dodaje da je ograničenost jako loša po društvo: „Znate, zatvoreni i ograničeni ljudi guše se u neznanju i kreću se putem koji ih vodi u ambis nesreće. Zato je važno da negujemo otvorenost mladih ljudi, otvorenost da rasuđuju i da budu slobodni, a da ne bismo bili u pomenutom ambisu nesreće potrebno je da ulažemo u budućnost svakog zdravog društva, a to su mladi i talentovani ljudi.“

Nagrada „Svetislav Milić – mladima od srca“ dodeljuje se u šest kategorija: nauka i obrazovanje, kultura i umetnost, humanitarni rad i mirna borba za ljudska prava, sport, institucija godine i specijalno priznanje. Svake godine dodeljuje se i Plaketa mira, pojedincima koji svojim radom poboljšavaju položaj mladih. Od pre dve godine, odlukom komisije dodeljuje se i medalja humanosti. Priznanja se dodeljuju učenicima, studentima i mladima do 35 godina starosti.

„Pozivamo zainteresovana fizička i pravna lica da pošalju svoje predloge. Neophodno je da popune formular i da isti pošalju na adresu: sma.nominacije@gmail.com Konkurs za dodelu Nagrada “Svetislav Milić – mladima od srca”, otvoren je do 1. oktobra, a imena dobitnika biće saopštena u prvoj nedelji novembra, dok je svečana dodela zakazana za drugu nedelju novembra na velikoj sceni Narodnog pozorišta u Nišu” – zaključuje Milić.
 

U prethodnim godinama nagrađeno je 40 pojedinaca i institucija, među kojima i: Nj.S. Patrijarh srpski gospodin Porifrije, Nj.K.V Princeza Ljubica Karađorđević, proslavljeni košarkaš Stefan Jović, dr Maja Mijajlović, Veljko Đurić, Emilija Jovanović, Luka Radičević, Jana Dragović, Fakultet umetnosti u Nišu, Centar za talente Čačak, Matematička gimanzija u Beogradu i drugi.Za nagradu „Svetislav Milić“, prema pravilniku Nagrade mogu se predložiti pojedinci i/ili institucije. Kandidati ne mogu samostalno da se prijave.

Potrebno je poslati nominacije moraju da sadrže: kratku biografiju kandidata – popunjeni formular prijave, koji je moguće preuzeti na sajtu organizacije (https://findraoul.weebly.com/uploads/1/5/5/1/15518852/%D0%A1%D0%9C%D0%90_%D1%84%D0%BE%D1%80%D0%BC%D1%83%D0%BB%D0%B0%D1%80__2_.docx ), opis aktivnostirelevantne dokaze, odnosno linkove ka web stranicama, gde se komisija može detaljnije upoznati sa radom kandidata.


Predloge sa pratećom dokumentacijom potrebno je poslati na mejl: sma.nominacije@gmail.com najkasnije do 1.10.2023. godine.

Foto: Srđan Spasić/Organizacija Nađi Raula