Home [akcija] Studentski hakaton AIBG Belgrade – The long night is coming

Studentski hakaton AIBG Belgrade – The long night is coming

34
0

Ovog 09. i 10. decembra lokalna grupa Udruženja studenata tehnike Evrope, BEST Beograd organizuje intezivno programersko takmičenje AIBG Belgrade (Artificial Intelligence BattleGround Belgrade). Po peti put za redom na jednom mestu će se okupiti 16 studentskih timova od po 3-4 člana, koji će se takmičiti u izradi inteligentnog igrača (bot-a) za zadatu video igru. Svaki tim će imati na raspolaganju 20 sati, nakon čega će botovi odmeravati snage u direktnom nadmetanju u dve faze – grupnoj i finalnoj borbi. Tri najbolje rangirana tima osvojiće vredne nagrade u iznosu od 100 000, 50 000 i 25 000 dinara, dok će od ove godine ostvariti i plasman na Finalnu rundu takmičenja (Zagreb 2023) gde će imati priliku da se oprobaju i protiv najveštijih programera iz celog regiona.

Cilj ovog takmičenja jeste da studentima tehničko-tehnoloških i prirodno-matematičkih fakulteta obezbedi priliku da priđu korak bliže profesionalnom svetu kroz rad na samostalnom projektu, primenu i proširivanje znanja o veštačkoj inteligenciji i programiranju, dok paralelno razvijaju takmičarski, ali i timski duh.

Pored centralnog takmičarskog događaja, AIBG organizuje i dodatne edukativne sadržaje – MeetUp i EDU radionice.

  • MeetUp – namenjen informisanju svih zainteresovanih studenata o aktuelnim temama i mogućnostima primene veštačke intelingencije u različitim oblastima (ove godine to su sport, e-commerce ekosistemi i osiguranje). Održaće se 19. novembra na Tehnološko-metalurškom fakultetu Unirveziteta u Beogradu, dok prijave i više informacija možete naći na https://aibg.best.rs/meetup/
  • EDU radionice – jednodnevni program namenjen upoznavanju takmičara sa metodama korišćenim u polju Veštačke intelingencije koje im mogu koristiti kako prilikom samog hakatona, tako i u daljoj karijeri.

Projekat je podržan od strane OIP Robotics kompanije kao generalnog pokrovitelja, kao i kompanija Q Cerris i Fondacija “Nikola Tesla” (zlatni pokrovitelji), Nordeus (srebrni pokrovitelj) i RNIDS (donator).

Ukoliko si ambiciozni student i željan izazova, prijavi se timski ili pojedinačno i isprobaj svoje programerske sposobnosti u ovom intezivnom hakatonu! Prijave će biti otvorene od 09. do 25. novembra na sajtu aibg.best.rs.